Debat

Landdistrikternes Fællesråd blander sig løbende i samfundsdebatten via debatindlæg, kronikker og klummer i sager, der handler om udviklingen i landdistrikterne.

Landdistrikter rimer på crowdfunding

Af Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætter Forening & Emil Fannike Kiær, politisk direktør i Dansk Industri. Tre energiske

Læs mere »

Magt og muskler kan skabe et sammenhængende Danmark

Det forudsætter magtpolitiske muskler og en lydhør minister at skabe sammenhæng mellem land og by. Med sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet kan store visioner for landdistriktsudvikling blive realiseret, skriver Steffen Damsgaard hos Altinget.

Læs mere »

Nærhed må komme før et forbud mod private institutioner

Et forbud mod at etablere privatejede daginstitutioner vil bremse velfærdsiværksættere og ildsjæle, der ønsker at skabe nye tilbud i landdistrikterne. Sådan skriver Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, Peter Grevsen, formand for Daginstitutionernes Landsorganisation (DLO) og Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Læs mere »

Hvorfor er vi så vrede ude på landet?

Sådan spørger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, og formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, i fælles kronik hos Jyllands-Posten. Heri giver de også deres bud på, hvorfor traktorerne rullede ind i landets store byer en kold dag i november.

Læs mere »

Nytårsønske fra Landdistrikterne: Giv os flere uddannelsespladser i hele landet

– Næsten hver anden dansker bor uden for de større byer. Alligevel er mulighederne blevet mere skævt fordelt. Og det kan vi ændre – hvis vi vil. Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen bl.a. i sin nytårstale. Dermed sendte hun vigtige signaler om det kommende års politiske retning – nemlig mod mere decentralisering. I forlængelse af den ambition lagde statsministeren op til at skabe flere lokale uddannelsesmuligheder for unge i hele landet.
Det er sød musik i landdistrikterne, men vi er også pinligt bevidste om, at ét er store ord, noget andet er handling. Derfor glæder vi os meget til at se de konkrete forslag, som skal gøre ambitionerne til virkelighed.

Læs mere »

Nytårshilsen fra Landdistrikterne: Et mørkt års lyspunkter

Det værste er stadig foran os, lyder meldingen fra myndigheder – helt i tråd med det gamle ordsprog: Natten er mørkest lige inden daggry. For der er lyspunkter forude. Ikke mindst hvad angår vaccinerne mod covid19, som er udviklet og godkendt på historisk kort tid. En sejr for videnskaben og for os alle sammen. Året, der er gået, har også budt på lyspunkter for alle os i landdistrikterne.

Læs mere »

Hold næsen i sporet

Det kommende år vil byde på store omvæltninger. Det er det, vi alle sammen higer efter lige nu. Omvæltninger, der gælder vores samlede sundhed og sociale omgang med hinanden. Alt bliver forandret, når vaccinen gør sit indtog i samfundet. Det er i hvert fald, hvad de fleste af os beder for i vores aftenbøn.

Læs mere »

Lad os tage hul på ‘decentraliseringens årti’

I Landdistrikternes Fællesråd håber vi, at regeringen vil nedsætte et vækstteam for landdistrikter med bred inddragelse af centrale aktører i landdistrikterne. Det vil sikre en målrettet, koordineret og tværgående indsats, der sammen med betydelige investeringer efterfølgende kan være med til at sikre vækst og beskæftigelse i hele Danmark i årene fremover.

Læs mere »

Husk landdistrikterne i den grønne omstilling

Det skal kunne betale sig for alle danske boligejere at energirenovere deres bolig og dermed bidrage til en grønnere og mere bæredygtig verden. Det er vores håb, at disse og vores andre forslag kan være med til at bane vejen for det.

Læs mere »

Lokale købmænd er centrale for landsbyerne

Den lokale købmand sikrer både højere huspriser og tilflytning til lokalområderne. Derfor er det vigtigt at fastholde købmændene som en central del af landsbyudviklingen, skriver Thomas Pietrangeli og Steffen Damsgaard.

Læs mere »

Bevar Bredbåndspuljen!

I august kunne Landdistrikternes Fællesråd fortælle historien om Gitte Ramsby og hendes familie, som er medafsender på en af årets ansøgninger til Bredbåndspuljen. Familien var

Læs mere »

Farligt vejr-vagt ønskes

Uforudsigelighed i vejret er en udfordring i alle egne af Danmark. Men i hovedstadsområdet er man imidlertid bedre rustet end i resten af landet. Her betaler en række kommuner, beredskabsmyndigheder og forsyningsselskaber nemlig for at blive briefet op til 36 timer i forvejen, når ekstremt vejr er under opsejling. Ordningen hedder ’farlig vejr-vagten’ og bør udvides til hele landet.

Læs mere »

Coronakrisen har vist os landsbyfællesskabernes værd

For mig er Bjergsted, Borris, Haastrup og alle de andre landsbyer, der har sørget for sine beboeres ve og vel under den største krise i vor levetid, hverdagens helte. De viser os, hvorfor landsbyerne i Danmark er så fantastiske og ikke mindst værd at værne om.

Læs mere »

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail