Fremtidens Gadekær i Højerup

I Højerup i Stevns Kommune og en spytklat væk fra Stevns klint finder vi det fineste gadekær. Gadekæret, som er det næststørste i Danmark, er blevet et vartegn for Højerup og har stor betydning for lokalområdet. Med et stort vandområde, som gadekæret er, er der basis for et rigt dyre- og planteliv. Gadekæret er blevet et fælles mødested for lokalsamfundet, men bliver også brugt af de mange turister og brudepar, der lægger vejen forbi Højerup Gl. Kirke og Stevns Klint.

For at gadekæret bliver ved med at være et attraktivt fælles område, har formanden i Højerup borgerforening søgt fonde for at få midler til at kunne rense og vedligeholde gadekæret. Med midler fra Landdistriktspuljen Liv og Land, Stevns Kommunes naturmidler, borgerforeningens egne bidrag og et bidrag fra en privatperson, er Højerup lykkes med at få renset gadekæret, oprettet en kampestenskant, renovereret tre andehuse, etablereret tre paddetrapper og fået opsat et borde-bænke-sæt til gavn for byens mange turister og borgere.

Michael Løvendal Kruse, medlem af Højerup Borgerforening

”Landdistriktspuljen betyder alt – det er det som gør en forskel.”

Jakob Hansen, landsbykoordinator i Stevns Kommune

 ”Landdistriktspuljen har været vigtig for projektet, fordi det er et stort og dyrt projekt, som er stødt på udfordringer undervejs. Kommunen har ikke så mange frie puljemidler til at støtte sådan et projekt, så derfor var det afgørende, at man fik Landdistriktspuljen som ville støtte et lokalt projekt.”

Om Højerup:

Højerup er en lille landsby, som ligger på Sydsjælland. Der er registreret 230 indbyggere i Højerup Sogn i 2023 (jf. statistikbanken). Byen er kendt for Højerup Gl. Kirke og Stevns Klint. Højerup er et populært turistmål, hvor besøgende kan nyde den smukke natur omkring Stevns Klint, udforske den gamle kirke og lære om områdets geologi og historie.

Puljemidler til projektet:

  • 530.250 kr. fra Landdistriktspuljen Liv og Land

  • 150.000 kr. fra Stevns Kommunes naturpuljemidler

  • Borgerforeningen

  • Privatperson

Landdistrikternes Fællesråd
Pakhusvej 3, 1
8382 Hinnerup

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail