Presse

Er du journalist, og har du spørgsmål eller ønsker om en kommentar fra Landdistrikternes Fællesråd, kan du ringe til kommunikations- og pressekonsulent Cecilie Davidsen Høj på telefon 5385 0124 eller mail cdh@landdistrikterne.dk. Vi hjælper med baggrundsinformation, ekspertviden og kommentarer til aktuelle sager og sender dig videre til bestyrelse eller formandskab i forbindelse med pressesager.

Vores samarbejde med medierne

Vi kender både til mediernes vilkår og arbejdsbetingelser og har forståelse for, at journalister ofte har brug for hurtigt svar. Landdistrikternes Fællesråd har en lang række fagpersoner med stor viden om alle samfundsrelevante emner og politikområder, som fællesrådet arbejder med.

Vi kan også hjælp med forslag til en relevant case eller en aktuel undersøgelse samt formidle kontakt til eksperter, medlemmer og samarbejdspartnere, der vurderes at kunne bidrage.    

På jagt efter gode cases? Så find inspiration i nogle af vores medlemsserier her og her.

Mød vores talspersoner

Landdistrikternes Fællesråd har en række talspersoner, som udtaler sig på vegne af organisationen. Her kan du møde nogle af dem. Har du brug for en holdning til landdistrikternes vilkår, bedes du kontakte pressetjenesten, som vil hjælpe med at finde den helt rette person.

Steffen Damsgaard, formand

Som formand for Landdistrikternes Fællesråd er Steffen Damsgaard den primære talsperson og udtaler sig ofte medierne om forholdene i danske landdistrikter og yderområder.

Steffen Damsgaard har sæde i forskellige ministerielle råd, nævn og udvalg. Han er blandt andet medlem af regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet, ligesom han er medlem af bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet. Han blev optaget i Kraks Blå Bog i 2017.

Marcel Meijer, næstformand

Han er opstillet af Samsø Kommune, hvori han er borgmester (S). Marcel Meijer blev valgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd i 2019.

Som næstformand varetager han blandt andet en række udvalgsposter f.eks. som komitemedlem i bedømmelseskomiteen for Årets Ø samt medlem af Overvågningsudvalget for Regionalfonden og Socialfonden under Erhvervsstyrelsen.

Marcel Meijer har været borgmester i Samsø Kommune siden 2014 og blev valgt til kommunalbestyrelsen tilbage i 2010. Han er født i Holland, men flyttede til Samsø for 29 år siden.

rasmuskatholm (3)lille

Rasmus Katholm, sekretariatschef

Han har været sekretariatschef siden oktober 2021, hvor han afløste efter Grethe Saabye. 

Rasmus Katholm kommer med solid erfaring udi interessevaretagelse fra både Slotsholmen og det private erhvervsliv. Han har tidligere været politisk rådgiver og pressechef i Akademikernes A-kasse, ligesom han har været ansat i Beskæftigelsesministeriet og Erhvervsministeriet.

Rasmus Katholms mailadresse er rka@landdistrikterne.dk 

Pressefotos

Her kan du hente pressefotos af Landdistrikternes Fællesråds talspersoner. Billederne kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale af fællesrådet. Landdistrikternes Fællesråds bedes krediteret ved brug.

Logoer

Her kan du finde og downloade Landdistrikternes Fællesråds logoer. Forud for brug af logo skal pressetjenesten give skriftligt tilsagn herom. 

Landdistrikternes Fællesråd: Vinterpakke hjælper kun landdistrikterne delvist
Landdistrikternes Fællesråd hilser vinterpakke velkommen men frygter, at energikrisen vil koste virksomheder og andre vigtige funktioner i landdistrikter livet. Det kan i sidste ende skævvride Danmark.
Civilsamfundsalliance: Energipriser truer civilsamfundet
Dagtilbud, skoler og det lokale foreningslivs faciliteter landet over risikerer at knække nakken på de stigende energipriser. Det kan få fatale konsekvenser for børn og unge, lyder meldingen i et fælles opråb fra Landdistrikternes Fællesråd, DGI, Friskolerne, Højskolerne, Efterskolerne, Danmarks Private Skoler og Daginstitutionernes Landsorganisation.
Efter stor succes: Endnu et workshopforløb for fynske turistvirksomheder er åben for tilmelding
23 fynske turistvirksomheder deltog i foråret i workshopforløbet Digital Academy på Fyn. Destination Fyn og Landdistrikternes Fællesråd giver nu de fynske virksomheder mulighed for at deltage i anden og sidste del af forløbet, som giver konkrete redskaber til at skabe digital synlighed overfor danske og udenlandske turister.
Landdistrikternes Fællesråd med nødråb: Høje elpriser risikerer at sende detailhandlen ud over afgrunden
Landdistrikternes Fællesråd advarer om massive lukninger af dagligvarebutikker i landdistrikterne grundet de eksplosivt stigende elpriser. Der er behov for øjeblikkelig politisk handling, lyder meldingen fra formanden Steffen Damsgaard.
Danske Regioner og Landdistrikterne: Regeringen skal hjælpe, hvis vi skal undgå at lukke busafgange
Anders G. Christensen, Regionsrådsmedlem (V), Region Midtjylland, 1. suppleant til Folketinget, bestyrelsesformand, Sundhedshuset Hadsten, bestyrelsesmedlem, Danske Regioner og Steffen Damsgaard, Landsformand, Landdistrikternes Fællesråd, byrådsmedlem (V), Lemvig Kommune. Den kollektive trafik er truet af et kæmpe hul i pengekassen, som gør,...
Politikerne må stå fast på deres løfte til lokale og regionale medier
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd og Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier. I maj indgik et politisk flertal en ny medieaftale, der giver de lokale og regionale medier et længe lovet økonomisk løft. Landdistrikternes Fællesråd og Danske Medier...
Lad den grønne omstilling blive et vendepunkt for vores landdistrikter
Birgit Hansen, formand, KL’s Klima- og Miljøudvalg, Johan Brødsgaard, formand, KL’s Erhvervs- og Planudvalg og Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd. Hvis ambitionen om at firedoble vedvarende energi på land skal lykkes, er der behov for, at Folketinget for alvor prioriterer...
Debat: Land og by splittet om fremtidens Danmark
Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. Alle mennesker bekymrer sig. Men det er ofte meget forskelligt, hvad vi bekymrer os om – alt efter om vi er unge, gamle, velhavende, fattige, sunde...

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail