Presse

Er du journalist, og har du spørgsmål eller ønsker om en kommentar fra Landdistrikternes Fællesråd, kan du ringe til kommunikations- og pressekonsulent Cecilie Davidsen Høj på telefon 5385 0124 eller mail cdh@landdistrikterne.dk. Vi hjælper med baggrundsinformation, ekspertviden og kommentarer til aktuelle sager og sender dig videre til bestyrelse eller formandskab i forbindelse med pressesager.

Vores samarbejde med medierne

Vi kender både til mediernes vilkår og arbejdsbetingelser og har forståelse for, at journalister ofte har brug for hurtigt svar. Landdistrikternes Fællesråd har en lang række fagpersoner med stor viden om alle samfundsrelevante emner og politikområder, som fællesrådet arbejder med.

Vi kan også hjælp med forslag til en relevant case eller en aktuel undersøgelse samt formidle kontakt til eksperter, medlemmer og samarbejdspartnere, der vurderes at kunne bidrage.    

På jagt efter gode cases? Så find inspiration i nogle af vores medlemsserier her og her.

Mød vores talspersoner

Landdistrikternes Fællesråd har en række talspersoner, som udtaler sig på vegne af organisationen. Her kan du møde nogle af dem. Har du brug for en holdning til landdistrikternes vilkår, bedes du kontakte pressetjenesten, som vil hjælpe med at finde den helt rette person.

Steffen Damsgaard, formand

Som formand for Landdistrikternes Fællesråd er Steffen Damsgaard den primære talsperson og udtaler sig ofte medierne om forholdene i danske landdistrikter og yderområder.

Steffen Damsgaard har sæde i forskellige ministerielle råd, nævn og udvalg. Han er blandt andet medlem af regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet, ligesom han er medlem af bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet. Han blev optaget i Kraks Blå Bog i 2017.

Marcel Meijer, næstformand

Han er opstillet af Samsø Kommune, hvori han er borgmester (S). Marcel Meijer blev valgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd i 2019.

Som næstformand varetager han blandt andet en række udvalgsposter f.eks. som komitemedlem i bedømmelseskomiteen for Årets Ø samt medlem af Overvågningsudvalget for Regionalfonden og Socialfonden under Erhvervsstyrelsen.

Marcel Meijer har været borgmester i Samsø Kommune siden 2014 og blev valgt til kommunalbestyrelsen tilbage i 2010. Han er født i Holland, men flyttede til Samsø for 29 år siden.

rasmuskatholm (3)lille

Rasmus Katholm, sekretariatschef

Han har været sekretariatschef siden oktober 2021, hvor han afløste efter Grethe Saabye. 

Rasmus Katholm kommer med solid erfaring udi interessevaretagelse fra både Slotsholmen og det private erhvervsliv. Han har tidligere været politisk rådgiver og pressechef i Akademikernes A-kasse, ligesom han har været ansat i Beskæftigelsesministeriet og Erhvervsministeriet.

Rasmus Katholms mailadresse er rka@landdistrikterne.dk 

Pressefotos

Her kan du hente pressefotos af Landdistrikternes Fællesråds talspersoner. Billederne kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale af fællesrådet. Landdistrikternes Fællesråds bedes krediteret ved brug.

Logoer

Her kan du finde og downloade Landdistrikternes Fællesråds logoer. Forud for brug af logo skal pressetjenesten give skriftligt tilsagn herom. 

Sidste chance: Bor du i Årets Landsby 2022?
Send en ansøgning inden d. 14. juni 2022 for at komme i betragtning til Årets Landsby 2022. I år uddeles prisen under temaet ’En landsby, hvor vi tager hånd om hinanden.’
Landdistrikter: Medieaftale skaber bedre balance men er ikke nok
Ny medieaftale møder ros for sit fokus på at styrke lokale og regionale medier fra Landdistrikternes Fællesråd, der dog savner flere midler til regional nyhedsdækning samt tv- og filmproduktion.
Sundhedsaftale har skelettet på plads, men mangler flere muskler
Landdistrikternes Fællesråd ser positive elementer i sundhedsaftalen, men mener langtfra, at man når i mål med at sikre et sundhedsvæsen, der kan matche udfordringerne på landet.
Presseinvitation: Kom til sundhedskonference med fokus på ulighed i sundhed
Hvordan ser sundhedstilstanden ud i land kontra by? Kan land- og yderkommunerne håndtere den støt stigende gruppe af ældre, kronikere og borgere med psykisk sårbarhed? De spørgsmål er til debat på den nationale sundhedskonference, som Landdistrikternes Fællesråd, Center for Landdistriktsforskning ved SDU, UC SYD og Diabetesforeningen inviterer til d. 16. maj.
Landdistrikter og Regioner: Vi skal gøre det attraktivt at tage en ungdomsuddannelse lokalt
De faldende ungdomsårgange gør det bydende nødvendigt at arbejde med miljøerne rundt om ungdomsuddannelserne, så det bliver attraktivt for de unge at tage en uddannelse lokalt, skriver Anders G. Christensen og Steffen Damsgaard. Aktuelt forhandles der på Christiansborg om nye udbud...
Landdistrikterne: Send ukrainerne ud til os
I de mindre samfund fordufter anonymiteten, og det skaber bedre vilkår for sammenhold og større styrke til at tage imod nyankomne flygtninge, skriver Steffen Damsgaard. I de små samfund i Danmark både kan og skal fællesskabet spille en afgørende rolle, når...
Landdistrikter og Regioner: Vi skal gøre det attraktivt at tage en ungdomsuddannelse lokalt
De faldende ungdomsårgange gør det bydende nødvendigt at arbejde med miljøerne rundt om ungdomsuddannelserne, så det bliver attraktivt for de unge at tage en uddannelse lokalt, skriver Anders G. Christensen og Steffen Damsgaard. Aktuelt forhandles der på Christiansborg om nye udbud...
Energiudspil må ikke ende med landsbyafvikling
Af Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd Danmark kan mere, og Danmark kan blive fri af russisk gas og et sikrere sted, hvis man sætter sin lid til regeringens nye energiudspil af samme titel. For senest i 2030 skal Danmark...

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail