Presse

Er du journalist, og har du spørgsmål eller ønsker om en kommentar fra Landdistrikternes Fællesråd, kan du ringe til kommunikations- og pressekonsulent Cecilie Davidsen Høj på telefon 5385 0124 eller mail cdh@landdistrikterne.dk. Vi hjælper med baggrundsinformation, ekspertviden og kommentarer til aktuelle sager og sender dig videre til bestyrelse eller formandskab i forbindelse med pressesager.

Vores samarbejde med medierne

Vi kender både til mediernes vilkår og arbejdsbetingelser og har forståelse for, at journalister ofte har brug for hurtigt svar. Landdistrikternes Fællesråd har en lang række fagpersoner med stor viden om alle samfundsrelevante emner og politikområder, som fællesrådet arbejder med.

Vi kan også hjælp med forslag til en relevant case eller en aktuel undersøgelse samt formidle kontakt til eksperter, medlemmer og samarbejdspartnere, der vurderes at kunne bidrage.    

På jagt efter gode cases? Så find inspiration i nogle af vores medlemsserier her og her.

Mød vores talspersoner

Landdistrikternes Fællesråd har en række talspersoner, som udtaler sig på vegne af organisationen. Her kan du møde nogle af dem. Har du brug for en holdning til landdistrikternes vilkår, bedes du kontakte pressetjenesten, som vil hjælpe med at finde den helt rette person.

Steffen Damsgaard, formand

Som formand for Landdistrikternes Fællesråd er Steffen Damsgaard den primære talsperson og udtaler sig ofte medierne om forholdene i danske landdistrikter og yderområder.

Steffen Damsgaard har sæde i forskellige ministerielle råd, nævn og udvalg. Han er blandt andet medlem af regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet, ligesom han er medlem af bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet. Han blev optaget i Kraks Blå Bog i 2017.

Marcel Meijer, næstformand

Han er opstillet af Samsø Kommune, hvori han er borgmester (S). Marcel Meijer blev valgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd i 2019.

Som næstformand varetager han blandt andet en række udvalgsposter f.eks. som komitemedlem i bedømmelseskomiteen for Årets Ø samt medlem af Overvågningsudvalget for Regionalfonden og Socialfonden under Erhvervsstyrelsen.

Marcel Meijer har været borgmester i Samsø Kommune siden 2014 og blev valgt til kommunalbestyrelsen tilbage i 2010. Han er født i Holland, men flyttede til Samsø for 29 år siden.

Grethe Saabye, sekretariatschef

Hun har været ansat som sekretariatschef i Landdistrikternes Fællesråd siden 2020. 

Hun har siden 2010 været medlem af kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune, hvor hun har været formand for Udvalget for Erhverv og Turisme samt medlem af Økonomiudvalget. Grethe Saabye var tidligere medlem af bestyrelsen i LAG Midt-Nordvestsjælland og har i perioden 2017-2019 været formand for Det Rådgivende Udvalg for Erhvervsministeriets landdistriktspulje. Hun blev i 2018 medlem af Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse, hvor hun var næstformand indtil nu tiltrådte stillingen som sekretariatschef.

Pressefotos

Her kan du hente pressefotos af Landdistrikternes Fællesråds talspersoner. Billederne kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale af fællesrådet. Landdistrikternes Fællesråds bedes krediteret ved brug.

Logoer

Her kan du finde og downloade Landdistrikternes Fællesråds logoer. Forud for brug af logo skal pressetjenesten give skriftligt tilsagn herom. 

Kom med til konference om crowdfunding i landdistrikterne
Hvordan kan vi øge mængden af risikovillig kapital uden for landets største byer ved at bygge på landdistrikternes egne styrker? Sådan lyder omdrejningspunktet i projektet Crowdfunding i Landdistrikterne, der nu afsluttes med en national konference på Christiansborg.
Presseinvitation: Konference om fremtidens øer
Temaer som grøn omstilling, bæredygtig ø-turisme, nye ø-erhverv, foreningsildsjæle og crowdfunding er på programmet, når konferencen om fremtidens øer løber af stablen fredag og lørdag på Samsø Energiakademi.
Fællesskab i overflod til prisoverrækkelse i Stjær
Bedømmelseskomitéen var lørdag d. 2. oktober tilbage i landsbyen Stjær, der med stor ståhej markerede sin fornemme titel som Årets Landsby 2021
Landdistrikternes Fællesråd og Danske Medier: Christiansborg må sikre klarhed om ugeavisernes økonomi
Ugeaviser i hele landet risikerer at måtte dreje nøglen om som følge af de udskudte medieforhandlinger. Et stort tab for lokaldemokratiet og den lokale nyhedsdækning. Sådan lyder den fælles udmelding fra Landdistrikternes Fællesråd og Danske Medier, der efterlyser klarhed om ugeaviserne økonomi.
Bæredygtige landdistrikter kræver politisk handlekraft
Ildsjæle og frivillige kan ikke alene sikre en bæredygtig udvikling i landdistrikterne. Hvis Verdensmål 11 skal realiseres, kræver det politisk handling på fire konkrete områder, skriver formand i Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard til Altinget Som formand for Landdistrikternes Fællesråd er...
Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek
Af Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, og Jesper Gulev Larsen, formand for Danmarks Apotekerforening Videokonsultation hos lægen og online-køb af medicin. Digitaliseringen inden for sundhedssektoren har for alvor taget fart og er et godt supplement til fysiske besøg hos...
Aftalen om minimumsnormering risikerer at kvæle private og selvejende dagtilbud i landdistrikterne
Hvad de færreste er klar over, er, at aftalen om minimumsnormeringer er skruet sammen på en måde, der risikerer at hive tæppet væk under private dagtilbud og selvejende dagtilbud uden en kommunal driftsoverenskomst. For udover at sikre bedre normeringer i landets dagtilbud definerer aftalen også betingelserne for at drive dem.
Det kræver politisk indblanding at skabe attraktive lokale studieliv
Af Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd Min morgenkaffe fik en bitter smag, da jeg i slutningen af juli kunne læse dette års optagelsestal på de videregående uddannelser. På nationalt plan var der et forventeligt fald efter sidste års coronaboom,...