Presse

Er du journalist, og har du spørgsmål eller ønsker om en kommentar fra Landdistrikternes Fællesråd, kan du ringe til kommunikations- og presseansvarlig Eva Østergaard på telefon 5385 0136 eller mail eoe@landdistrikterne.dk. Vi hjælper med baggrundsinformation, ekspertviden og kommentarer til aktuelle sager og sender dig videre til bestyrelse eller formandskab i forbindelse med pressesager.

Vores samarbejde med medierne

Vi kender både til mediernes vilkår og arbejdsbetingelser og har forståelse for, at journalister ofte har brug for hurtigt svar. Landdistrikternes Fællesråd har en lang række fagpersoner med stor viden om alle samfundsrelevante emner og politikområder, som fællesrådet arbejder med.

Vi kan også hjælp med forslag til en relevant case eller en aktuel undersøgelse samt formidle kontakt til eksperter, medlemmer og samarbejdspartnere, der vurderes at kunne bidrage.    

Mød vores talspersoner

Landdistrikternes Fællesråd har en række talspersoner, som udtaler sig på vegne af organisationen. Her kan du møde nogle af dem. Har du brug for en holdning til landdistrikternes vilkår, bedes du kontakte pressetjenesten, som vil hjælpe med at finde den helt rette person.

Steffen Damsgaard, formand

Som formand for Landdistrikternes Fællesråd er Steffen Damsgaard den primære talsperson og udtaler sig ofte medierne om forholdene i danske landdistrikter og yderområder.

Steffen Damsgaard har sæde i forskellige ministerielle råd, nævn og udvalg. Han er blandt andet medlem af regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet, ligesom han er medlem af bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet. Han blev optaget i Kraks Blå Bog i 2017.

Marcel Meijer, næstformand

Han er opstillet af Samsø Kommune, hvori han er borgmester (S). Marcel Meijer blev valgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd i 2019.

Som næstformand varetager han blandt andet en række udvalgsposter f.eks. som komitemedlem i bedømmelseskomiteen for Årets Ø samt medlem af Overvågningsudvalget for Regionalfonden og Socialfonden under Erhvervsstyrelsen.

Marcel Meijer har været borgmester i Samsø Kommune siden 2014 og blev valgt til kommunalbestyrelsen tilbage i 2010. Han er født i Holland, men flyttede til Samsø for 29 år siden.

Grethe Saabye, sekretariatschef

Hun har været ansat som sekretariatschef i Landdistrikternes Fællesråd siden 2020. 

Hun har siden 2010 været medlem af kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune, hvor hun har været formand for Udvalget for Erhverv og Turisme samt medlem af Økonomiudvalget. Grethe Saabye var tidligere medlem af bestyrelsen i LAG Midt-Nordvestsjælland og har i perioden 2017-2019 været formand for Det Rådgivende Udvalg for Erhvervsministeriets landdistriktspulje. Hun blev i 2018 medlem af Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse, hvor hun var næstformand indtil nu tiltrådte stillingen som sekretariatschef.

Pressefotos

Her kan du hente pressefotos af Landdistrikternes Fællesråds talspersoner. Billederne kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale af fællesrådet. Landdistrikternes Fællesråds bedes krediteret ved brug.

Logoer

Her kan du finde og downloade Landdistrikternes Fællesråds logoer. Forud for brug af logo skal pressetjenesten give skriftligt tilsagn herom. 

Et sødt iværksættereventyr blev til på køkkenbordet i Vissenbjerg
Medlemsserien #Viudviklerpålandet handler i denne uge om Michael Møller Larsens Ærli’ flødeboller, der har kæmpet med coronanedlukninger, forsinkelser og hævede håndled i virksomhedens første år.
Landdistrikter: Regionale vækstteams skal skabe vækst uden for de store byer
Det er altafgørende, at de syv regionale vækstteams får en positiv og konkret betydning for SMV’ere og mikrovirksomheder uden for de største byer. Det mener Landdistrikternes Fællesråd.
Landdistrikter: God balance i placering af nærpolitistationer
Det er positivt, at der åbner mere end 16 nærpolitistationer uden for hovedstadsområdet, men åbningstiderne er stadig for korte. Sådan lyder meldingen fra Landdistrikternes Fællesråd efter offentliggørelse af placeringer.
Bor du i Årets Landsby 2021?
Landsbyer over hele landet skal nu til at spidse pennen, hvis de vil med i kapløbet om at blive Årets Landsby. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.
Det skal være muligt at bo og leve i hele landet
Den stigende ulighed mellem kommunerne er et resultat af en politisk valgt centralisering. Derfor skal Christiansborg igen gøre det muligt at bo og leve i hele landet, skriver formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Magt og muskler kan skabe et sammenhængende Danmark
Det forudsætter magtpolitiske muskler og en lydhør minister at skabe sammenhæng mellem land og by. Med sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet kan store visioner for landdistriktsudvikling blive realiseret, skriver Steffen Damsgaard hos Altinget.
Dette erhverv rummer det stof, lokale væksteventyr er gjort af
Af formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard Når erhvervsaktører og kommuner landet over gennem hjernevridende processer udvikler og formulerer nye strategiske mål for lokal erhvervsudvikling, har de ad to omgange fået en række gode indspark til, hvordan fremtidens bæredygtige erhvervsudvikling...
Løsningen på lånefinansieringens problematikker skal findes på både den korte og den lange bane
Det er næppe nogen overraskelse, at adgang til kapital og finansiering er altafgørende for udvikling. For at skabe mærkbar nærhed er vi nødt til at skabe stærke rammer og dermed sætte gang i en bølge af gode, afledte effekter, som sikrer, at området lærer at stå selv.