Presse

Er du journalist, og har du spørgsmål eller ønsker om en kommentar fra Landdistrikternes Fællesråd, kan du ringe til public affairs ansvarlig Signe Lauge Bach på telefon 5385 0127, mail sba@landdistrikterne.dk. Vi hjælper med baggrundsinformation, ekspertviden og kommentarer til aktuelle sager og sender dig videre til bestyrelse eller formandskab i forbindelse med pressesager.

Vores samarbejde med medierne

Vi kender både til mediernes vilkår og arbejdsbetingelser og har forståelse for, at journalister ofte har brug for hurtigt svar. Landdistrikternes Fællesråd har en lang række fagpersoner med stor viden om alle samfundsrelevante emner og politikområder, som fællesrådet arbejder med.

Vi kan også hjælp med forslag til en relevant case eller en aktuel undersøgelse samt formidle kontakt til eksperter, medlemmer og samarbejdspartnere, der vurderes at kunne bidrage.    

På jagt efter gode cases? Så find inspiration i nogle af vores medlemsserier her og her.

Mød vores talspersoner

Landdistrikternes Fællesråd har en række talspersoner, som udtaler sig på vegne af organisationen. Her kan du møde nogle af dem. Har du brug for en holdning til landdistrikternes vilkår, bedes du kontakte pressetjenesten, som vil hjælpe med at finde den helt rette person.

Steffen Damsgaard, formand

Som formand for Landdistrikternes Fællesråd er Steffen Damsgaard den primære talsperson og udtaler sig ofte medierne om forholdene i danske landdistrikter og yderområder.

Steffen Damsgaard har sæde i forskellige ministerielle råd, nævn og udvalg. Han er blandt andet medlem af regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet, ligesom han er medlem af bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet. Han blev optaget i Kraks Blå Bog i 2017.

Marcel Meijer, næstformand

Han er opstillet af Samsø Kommune, hvori han er borgmester (S). Marcel Meijer blev valgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd i 2019.

Som næstformand varetager han blandt andet en række udvalgsposter f.eks. som komitemedlem i bedømmelseskomiteen for Årets Ø samt medlem af Overvågningsudvalget for Regionalfonden og Socialfonden under Erhvervsstyrelsen.

Marcel Meijer har været borgmester i Samsø Kommune siden 2014 og blev valgt til kommunalbestyrelsen tilbage i 2010. Han er født i Holland, men flyttede til Samsø for 29 år siden.

rasmuskatholm (3)lille

Rasmus Katholm, sekretariatschef

Han har været sekretariatschef siden oktober 2021, hvor han afløste efter Grethe Saabye. 

Rasmus Katholm kommer med solid erfaring udi interessevaretagelse fra både Slotsholmen og det private erhvervsliv. Han har tidligere været politisk rådgiver og pressechef i Akademikernes A-kasse, ligesom han har været ansat i Beskæftigelsesministeriet og Erhvervsministeriet.

Rasmus Katholms mailadresse er rka@landdistrikterne.dk 

Pressefotos

Her kan du hente pressefotos af Landdistrikternes Fællesråds talspersoner. Billederne kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale af fællesrådet. Landdistrikternes Fællesråds bedes krediteret ved brug.

Logoer

Her kan du finde og downloade Landdistrikternes Fællesråds logoer. Forud for brug af logo skal pressetjenesten give skriftligt tilsagn herom. 

Vejafgift for lastbiler sender den største regning til yderområder
Landdistrikternes Fællesråd frygter, at den netop vedtaget vejafgift for lastbiler vil betyde færre arbejdspladser og i nogle tilfælde lukninger af virksomheder i landdistrikterne. Det vil trække Danmark mere skævt, mener formand Steffen Damsgaard.
Landdistrikter: Positivt med løft af særtilskudspulje i økonomiaftale, men der er behov for mere
Økonomien er fortsat stram i forhold til at imødekomme de stigende udgifter til bl.a. ældre og udsatte borgere i landdistrikterne, men det er positivt, at man hæver særtilskudspuljen til 734 mio. kr. Det er reaktionen fra Landdistrikternes Fællesråd ovenpå økonomiaftalen for 2024 mellem regeringen og kommunerne.
Skal din by løbe med titlen som Årets Landsby 2023?
Send en ansøgning inden d. 14. juni kl. 12 for at komme i betragtning til Årets Landsby 2023. I år uddeles prisen under temaet ”En landsby, der står sammen gennem energikrisen.”
Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd genvinder mandat
På generalforsamlingen den 12. maj i Skive blev alle de opstillede genvalgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd, som dermed tager hul på en ny bestyrelsessæson med et stærkt mandat i ryggen.
8 skoler blev lukket i sønderjysk by – nu viser konsekvenserne sig: Sådan forhindrer vi flere skolelukninger
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. En lukket skole kan sende et lokalområde ind i en negativ spiral med fraflytning, faldende huspriser, tab af lokal identitet og en svækket sammenhængskraft. Derfor er det altafgørende at holde hånden under skolerne i...
Landdistrikternes Fællesråd: Uden investeringer i landdistrikterne taber vi både turisme og grønne potentialer
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, byrådsmedlem (V), Lemvig Kommune. De danske landdistrikter rummer ikke alene udfordringer og benspænd. Hvis vi undlader at investere i at skabe gode betingelser for at bo, leve og arbejde i hele Danmark, så ender...
Vindmøller og solceller skyder op i lokalområderne: Det bør udløse en række gevinster til borgerne
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. Frem mod 2030 skal VE-produktionen fra vindmøller og solceller på land firedobles. Sådan lyder ambitionen fra politikerne på Christiansborg. Det er en nødvendig ambition, hvis vi skal i mål med 70-procents-målsætningen og gøre os...
Landdistrikterne har alvorligt brug for et grønt løft
Steffen Damsgaard, Formand, Landdistrikternes Fællesråd, Ane Arnth Jensen, Viceadm. direktør, Finans Danmark, Katrine Bjerre M. Eriksen, Direktør, Synergi, Lars Storr-Hansen, Direktør, Danske Arkitektvirksomheder, Ole Hækkerup, Direktør, Dansk Ejendomsmæglerforening og Lars Autrup, Direktør, Akademisk Arkitektforening. Der er rigtig meget at hente,...

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail