Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Landdistrikter: Uddannelsesplaner risikerer at forpurre ambitionen om et Danmark i bedre balance
Landets universiteter vælger at lukke store dele af studiepladserne i storbyerne som modsvar på den politiske aftale om at skabe uddannelser i hele Danmark. Landdistrikternes Fællesråd rejser bekymring for, hvad det vil betyde for intentionen om en mærkbar decentralisering af uddannelsesområdet.
De startede med en simpel foreningsmodel – siden 2018 har Andelsgaarde gjort 2000 danskere til gårdejere
Andelsgaarde har pustet nyt liv i andelstanken og skabt en foreningsmodel, som giver menigmand og menigkvinde mulighed for at abonnere på titlen som ”gårdejer”.
Landdistrikter: Ny bredbåndsaftale er to procent fra at være god nok
Et bredt flertal i Folketinget er gået sammen om en ny bredbåndsmålsætning, der vil skrue op for hastigheden for 98 pct. af danskerne, mens resten bliver forbigået. Formand for Landdistrikternes Fællesråd advarer om digitale A– og B–hold.
På Treshøje indgår køerne i et vigtigt økosystem
Fra jord til bord og til jord igen. Spis en bøf og plant et træ er et koncept, som indkapsler tankegangen hos Treshøje Gårdbutik i Nordjylland. Ægteparret Anne og Kai kunne se potentialer i det økosystem, som nu tiltrækker gæster fra hele Jylland til en snak om bæredygtighed over surdejsbrød og kaffe.
Tilskudsmidler i Bredbåndspulje rammer geografisk skævt
Årets Bredbåndspulje bestående af i alt 107,8 mio. kr. er netop fordelt mellem 177 ansøgere. Der var dog fortsat flere kvalificerede ansøgere end der var tilsagn, og det ærgrer formanden for Landdistrikternes Fællesråd, der gerne havde set, man prioriterede de tyndtbefolkede områder.
Landdistrikter: Finanslov med grønt fokus bør også have lokalt fokus
Der er gode grønne takter i årets finanslov. Samlet set medvirker den til at fremtidssikre hele Danmark, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, der dog efterlyser midler til den nære sundhed og en erstatning for boligjobordningen.
En ø-mekaniker med grønne ambitioner
Sejl til Samsø, download en app og lej en elbil. Det er nemt og giver god samvittighed. Lasse fra Lasses Auto er øbo, mekaniker og iværksætter – og hans ambitioner er lige så grønne som den ø, han er rundet af.
Flere midler til udvikling af lokalsamfund og levende bymidter
Bymidten skal forskønnes og igen blive centrum for den lokale udvikling. Med midler til blandt andet byfornyelse, velfærdscentre, bredbånd, borgerdrevne dagligvarebutikker og frilandsbyer vil et bredt flertal i Folketinget understøtte udviklingen af stærke lokalsamfund
Grøn erhvervssucces: “Vi vil gerne sætte et lokalt aftryk”
Midt i landets største skovdistrikt har virksomheden Superwood gjort bæredygtigt træ til en god forretning og skabt en grøn erhvervssucces.

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail