Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Lokal kro under coronakrisen: »Mit udgangspunkt var, at vi ikke kendte den nye verden og det nye marked, der opstod efter lukningen«
På Gershøj Kro og Strandhotel har forpagter Camilla Adelsted gjort sin kro manøvredygtig i en coronatid. Bordreservationer og selskaber er erstattet af takeaway efter princippet maks. 2 bestillinger i udleveringen pr. 5. minut.
Landdistrikter: At sløjfe lukkeloven kvæler butikslivet på landet
En af dagligvarebranchens største aktører, Salling Group, vil have lukkeloven suspenderet denne påske på grund af coronakrisen. Landdistrikternes Fællesråd advarer mod forslaget, der er »gift for de små handlende på landet«.
Landdistrikter: Stor ros til Folketinget for hjælpepakke til hele landets virksomheder
Der er stor ros til Folketinget for at stå sammen om at rulle et historisk stærkt sikkerhedsnet ud under det danske erhvervsliv i denne nationale og internationale krisetid, der har store menneskelige omkostninger forårsaget af coronavirus. Sådan lyder reaktionen fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd på den hjælpepakke, som torsdag blev præsenteret i Finansministeriet. Samtidig er det positivt, at regeringen understreger, at de er villige til gå skridtet videre og afsætte et trecifret milliardbeløb til at sikre erhvervslivet.
Landdistrikternes Fællesråd aflyser og udsætter arrangementer
For at inddæmme smitterisikoen ved coronavirus (COVID-19) aflyser og udsætter Landdistrikternes Fællesråd en række arrangementer, herunder årsmøde 2020.
Landdistrikter foreslår ‘farligt vejr-vagt’ til land- og yderkommuner
Miljøminister Lea Wermelin (S) er i dag sat stævne i folketingssalen, hvor der er rejst en forespørgsel om den rekordstore nedbørsmængde, som har resulteret i massive oversvømmelser flere steder i landet. Landdistrikternes Fællesråd foreslår, at staten støtter land- og yderkommuner og relevante myndigheder med en 'farligt vejr-vagt', så de bliver klædt endnu bedre på, når vejret viser tænder.
Kom til møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer
Arbejder du med landdistriktsudvikling, og ønsker du at få ny viden og inspiration til udvikling af landdistrikterne i kommunen, så tilmeld dig næste møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer den 19. marts 2020 i Tønder Kommune.
Invitation til debat: Er fremtiden rural?
Landdistrikternes Fællesråd og rådgivningsvirksomheden Rural Agentur afholder torsdag den 26. marts 2020 et politisk visionarium om fremtidens landdistrikter på Dansk Arkitektur Center i København. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.
#Medlemmerne får ordet: Syddjurs bosætningsstrategi er at tjene penge på at give penge ud
Nogle stiller et hus til rådighed i et år – det her er vores metode, lyder det fra Ole Bollesen (S), der er borgmester i Syddjurs Kommune, om deres nye iøjnefaldende bosætningsstrategi: En forsøgspulje, der giver tilflyttere til bofællesskaber i Østdjurs 100.000 kroner i hånden til renoveringsprojekter
Nyt projekt vil styrke mikroturisme på landet
Mikroturismens erhvervspotentialer er omdrejningspunktet i det projektarbejde, Landdistrikternes Fællesråd har søsat med støtte fra bl.a. Vejle Kommune og Erhvervsstyrelsen.
Udligningsforhandlinger: 40 borgmestre sender anbefalinger til Christiansborg
I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Landdistrikternes Fællesråd, Balance Danmark og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.
1 2