Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Ambitiøs udbygning af vedvarende energi: Lokal inddragelse og økonomi mangler
Den netop indgående klimaftale, som et bredt flertal af Folketingets partier står bag, indeholder en række ambitiøse forslag, der skal firedoble produktionen af sol- og vindenergi, men aftalen bliver kun en succes, hvis lokalområderne tilgodeses i langt højere grad, understreger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Landdistrikter: Frygter tab af arbejdspladser i landdistrikter efter aftale om CO2-afgift
Landdistrikternes Fællesråd roser den nye aftale om en CO2-afgift for sit fokus på omstillingsstøtte til de berørte erhverv men frygter stadig tab af arbejdspladser i landdistrikterne.
Mere viden om demokratisk ejede virksomheder: Ekspertgruppe afleverer anbefalinger til erhvervsministeren
For et år siden blev ekspertarbejdsgruppen nedsat. Nu kan de aflevere en rapport med ni anbefalinger, der skal styrke forholdene for demokratiske virksomheder, når det kommer til etablering, ejerskifte, drift og udvikling
Landdistrikterne: Aftale om planloven er et skridt i den rigtige retning, men der er stadig langt til målstregen
Den netop indgående aftale om planloven, som et bredt flertal af Folketingets partier står bag, drejer på nogle af de rigtige knapper, men der er fortsat et stort uforløst potentiale, siger formanden for landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.
Overvældende udviklingslyst blandt midtjyske landsbyer og -øer
I alt har 18 landsbyer og småøer i Region Midtjylland meldt sig på banen med et ønske om at slippe af med snærende lovgivning og regler og kickstarte en grøn nytænkning via den nye forsøgsordning med frilandsbyer og -øer.
Overvældende interesse for at blive frilandsby og -ø
I alt har 40 landsbyer og småøer meldt sig på banen med et ønske om at slippe af med snærende lovgivning og regler og kickstarte en grøn nytænkning via den nye forsøgsordning om frilandsbyer og fri-øer, som Landdistrikternes Fællesråd betjener.
Bredbåndspuljen skal prioritere områder med markedssvigt
Den nuværende pointmodel i bredbåndspuljen møder kritik fra Landdistrikternes Fællesråd for at ramme geografisk skævt
Landdistrikter: Hvor er regeringens hensyn til lokalbefolkningen i forslag om udbygning af vindmøller og solceller?
Regeringen løftede i går aftes sløret for, hvordan Danmark skal nå en firdobling af grøn energi frem mod 2030. Fremgangsmåden indikerer kraftig statsstyring og hensynet til lokalbefolkningen virker fraværende. Det er dybt kritisabelt, siger landdistriktsformanden.
Landdistrikter: Stram økonomiaftale er lidt bedre end frygtet
Den nye økonomiaftale, som er indgået mellem kommunerne og regeringen for 2023, vil presse den borgernære kernevelfærd, men der er også enkelte positive elementer, vurderer formanden for Landdistrikternes Fællesråd. Samlet set vurderer han, at aftalen er lidt bedre end frygtet.
Ny model tager livtag med skævvridningen på boligmarkedet
Det er gode nyheder for potentielle boligejere i landdistrikterne, at der i dag er vedtaget ny lov om statsgaranti på den yderste del af boliglånet. Dermed kan der være tale om en reel gamechanger for boligmarkedet såvel som udviklingspotentialet i landdistrikterne, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail