Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Sommerlukket i Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråds sekretariat er lukket i sommerferien.
Kom til næste møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer
Arbejder du med landdistriktsudvikling, og ønsker du at få ny viden og inspiration til udvikling af landdistrikterne i kommunen, så tilmeld dig næste møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer den 29. august i Varde.
Bor du i Årets Landsby 2019?
Fristen for indstilling af kandidater til Årets Landsby 2019 er forlænget til den 1. august 2019, så skynd dig at send din indstilling. Til september bliver det 23. gang, at Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark kårer Årets Landsby. Sidste år blev det Fejø, der beviste, at frivillighed og sammenhold kan føre en hel landsby til tops.
De digitale løsninger ligger lige til højrebenet
På Ærø er man i front, når det kommer til digitale løsninger på sundhedsområdet. Ærømodellen har gjort øen digital og vendte hele sundhedsområdet på hovedet.
Sat på spidsen: Uddannelse i provinsen – go eller no go?
Folkemødet 2019: Ligesom mange andre områder er uddannelsesområdet blevet centraliseret til de større byer. Det går ud over de mindre byer, hvor uddannelsestilbud i høj grad er med til at præge bosætningen. Men er det udtryk for en naturlig tendens og de unges frie uddannelsesvalg at de koncentreres om de større byer, eller bør vi få flere uddannelser til landdistrikterne?
Borgmestertopmøde: Kreditklemmen på landet – myte eller fakta?
Folkemødet 2019: Er det sværere at låne penge til private investeringer og virksomheder i landdistrikterne? Flere tilfælde vidner om et åbenlyst ”ja!” til spørgsmålet, men samtidigt har bankerne sagt nej. Er afslag på baggrund af geografi blot enkeltstående eksempler eller er det et udtryk for en generel tendens?
Borgmestertopmøde: Er statsjob vejen til et land i balance?
Folkemødet 2019: Ad flere omgange har regeringen udflyttet statslige arbejdspladser for at modarbejde centraliseringen i landet. Planen har dog vist sig ikke at være særligt givende for de tiltænkte områder - eller har det? Tre borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd diskuterer udflytning af arbejdspladser i Landdistrikternes telt, hvor alle er velkomne.
Sat på spidsen: Er mediedækningen af Danmark i balance?
Folkemødet 2019: For meget udkantsdanmark og for lidt fokus på det positive. For to år siden lovede politikerne et opgør med den negative italesættelse af landdistrikterne. Nu diskuterer vi, om mediedækningen er kommet i balance sammen med chefredaktør på Politiken, Christian Jensen.
Kommuner og landdistrikter i fælles front på Folkemødet
Torsdag den 13. juni 2019 byder Foreningen Folkemøde atter velkommen til årets politiske komsammen på Bornholm. Det sker naturligvis også i år med tilstedeværelsen af Landdistrikternes Fællesråd, der deltager i Landdistrikternes telt med en række medlemskommuner og de lokale aktionsgrupper.
Partier kæmper om landdistrikterne
Sjældent har landdistrikterne været prioriteret så højt for partierne, som valgkampen har vist. I forrige uge var det Socialdemokratiet – og nu er det Dansk Folkeparti og SF’s tur med et udspil, der skal skabe liv og udvikling i landdistrikterne.
1 2