Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Tættere på målet om hurtigt internet i hele landet: De positive resultater fra bredbåndspuljen skal fortsætte i finansloven 2020
S lover at gå til forhandlingsbordet med ambitioner om at tilføje bredbåndspuljen 100 mio. kroner i 2020, efter en ny rapport fra Energistyrelsen har kastet lys på bredbåndspuljens virkning. Landdistrikternes Fællesråd er begejstrede over udsigterne til puljens forlængelse
Medlemmerne får ordet: I Thisted kan man få ordineret gåture og frisk luft af lægen – og med nationalparken lige i baglommen er det ikke den værste form for medicin
Naturen er blevet en del af det kommunale arbejde i Thisted, og det har været helt uundgåeligt, fortæller borgmester Ulla Vestergaard (A). Thisted kommune har ikke været blege for at tænke naturen ind i løsninger, eksempelvis som en del af gymnasiets HF-linje, i uddannelsen som markedsføringsøkonom eller sågar som en del af opskriften på psykisk velvære.
Indspil til finansloven: Afsæt en milliard til bæredygtig landfornyelse
Med multifunktionel jordfordeling har vi en historisk chance for at igangsætte en landfornyelse, der udvikler landdistrikterne, klimasikrer landbruget og skaber mere natur. Finansloven bør indeholde en milliard til projektet, mener Landdistrikternes Fællesråd.
#viudviklerpålandet: »Det er bare sværere at få en finansiering på plads, når man ligger herude«
Det var en forelskelse i materialet horn, der fik Sara og Peder til at rykke deres fire børn fra Fyn til den jyske vestkyst for at overtage Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg. Med LAG-støtte ad to omgang har de optimeret produktionen med nye maskiner og lokaler i et område, hvis postnummer ofte gør det svært at få finansiering.
Kom til møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer
Arbejder du med landdistriktsudvikling? Få ny viden og inspiration til udvikling af landdistrikterne i kommunen til møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer den 14. november i Randers.
Landdistrikter glæder sig over forskningsaftale
Der er midler på vej til forskning i landdistrikter med ny bred politisk aftale. Center for Landdistriktsforskning får tilbageført 1,5 mio. kroner, og Videncenter for Landdistrikter under Landdistrikternes Fællesråd får midler til formidling af forskning.
Landdistrikter åbner hovedkontor i Odder
Landdistrikternes Fællesråds hovedkontor er flyttet til Odder. Formanden glæder sig over den "geografiske placering midt i landet".
Ny ledelse skal styrke Landdistrikternes Fællesråd
Efter flere år med voksende medlemstal, stigende aktivitetsniveau og flere medarbejdere har Landdistrikternes Fællesråd besluttet at styrke organisationen og den daglige ledelse. Grethe Saabye tiltræder som sekretariatschef, mens kontorchef Noa Jankovic får den nyoprettede stilling som public affairs-chef.
#viudviklerpålandet: Andersen Winery tapper den danske sommer på flasker og tog et kvantespring med støtte fra LAG
I et tidligere Arla-mejeris lokaler i Knebel på Djursland holder en lille klynge af delikatessevareproducenter til. Alle er støttet med midler fra LAG Djursland. En af dem er Andersen Winery, der producerer mousserende kvalitetsvine af danske frugter.
Nyt magasin for landdistrikter
Ord former verden, men handling skaber den. Det er overskriften på første udgave af Landdistrikternes Fællesråds nye magasin, der udkommer mandag til Erhvervsministeriets landdistriktskonference i Vingsted ved Vejle.
1 2