Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
#Viudviklerpålandet: Ambitionen er at få flere til at cykle – på en Sykkel kan alle være med
Landsbyen Torup har en lang historik med bæredygtige projekter bag sig. Til foråret starter de et nyt forsøg op med specialcykler på abonnement, der skal gøre det til en selvfølgelighed at lade bilen stå
Region Midtjylland melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd
Som den første region har Region Midtjylland pr. 1. januar besluttet at melde sig i Landdistrikternes Fællesråd.
Landdistrikter: Truede landapoteker risikerer at øge ulighed i sundhed
Den nuværende økonomimodel for apoteksdriften truer med at trække tæppet væk under landapotekerne. Det øger uligheden i adgangen til sundhed, mener Landdistrikternes Fællesråd, som har skrevet et brev til to ministre om emnet.
Ny analyse: Uligheden i sundhed på landet er stor
Der er store forskelle i sundhedstilstanden mellem socialt stærke og socialt svage landdistrikter, viser ny analyse fra DEFACTUM i Region Midtjylland. Det kalder på politisk handling og et styrket sundhedsvæsen på landdistrikternes yderste kanter, mener Landdistrikternes Fællesråd.
Medlemmerne får ordet: Vi byder tilflyttere velkommen på en lidt alternativ måde i Assens – men det virker
Et håndskrevet brev fra borgmesteren og en invitation til æblefest leveret af en vildfremmed en sen eftermiddag. Det er blevet en del af ambassadørordningen i Assens, hvor frivillige byder tilflyttere velkommen til kommunen. Et tilfældigt tiltag, der er blevet til en stor succes.
Stærke virksomheder løfter landdistriktskommuner
Et stærkt image er afgørende for at skaffe de dygtigste medarbejdere i yderområderne, men de er svære at flytte. Det er en af konklusionerne i en ny landsdækkende analyse om, hvilken betydning populære virksomheder i landdistrikterne har for bosætning og tiltrækning af medarbejdere i deres kommune. Med resultatet følger en række anbefalinger, som kommuner og virksomheder kan samarbejde om i fremtiden.
Millioner på vej til grønne initiativer i landdistrikterne
Tirsdag bød på godt nyt for 26 initiativer i landdistrikterne og på småøerne. De har nemlig fået støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje, som for første gang uddeles under en grøn overskrift.
Landdistrikter: Strandbeskyttelse spænder ben for udvikling
Miljøministeren ophæver strandbeskyttelsen på 111 lokationer, så kommunerne får flere udviklingsmuligheder. Et rigtig godt skridt i den rigtige retning, mener Landdistrikternes Fællesråd, som dog peger på behov for at flere områder bliver fritaget.
Nyt forslag skal skabe mere udvikling i landdistrikter
Landdistrikternes Fællesråd støtter op om politisk forslag, der vil oprette tiltagszoner i landdistrikterne, som skal få flere til at bo, leve og drive virksomhed i Danmarks land-, yder- og ø-kommuner, herunder på de 27 danske småøer.
#viudviklerpålandet: ”I princippet kunne vi ligge hvor som helst, men det er her, vi får opbakning og her, vi hører til”
I vestfynske Aarup ligger kafferisteriet Holy Bean, der tager kaffeoplevelsen til nye højder. Med fokus på kvalitet, rene naturlige råvarer og godt håndværk har de gjort indhug på både det fynske og nationale marked med deres lysristede kaffe. Noget, de ikke kunne have gjort uden støtte fra LAG.
1 2