Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
»Mange unge er vokset op med idéen om, at hvis du blev på landet, er du en af dem, der ikke lykkedes«
Sociolog Eva Mærsk har skrevet ph.d. om dem, alle kommuner vil have flere af: De unge. Hendes bedste råd lyder kort og godt: Lad de unge rejse væk, men hold kontakten til dem, mens I bygger et godt sted, de kan vende hjem til.
13 forslag skal gøre boliger i landdistrikterne grønnere
Grønt håndværkerfradrag i landdistrikterne og grønne screeninger af huse uden fjernvarme er blandt de 13 konkrete forslag i et nyt energiudspil, som Landdistrikternes Fællesråd og Finans Danmark lancerer i dag. Initiativerne i udspillet skal bidrage til at gøre boliger i landdistrikterne grønnere og hjælpe Danmark med at blive uafhængig af russisk olie og gas.
Forskningsstudie fra Nakskov: Mellem decentralisering og centralisering
I 2019 flyttede Nota fra Østerbro til Nakskov som led i udflytningsaftalen Bedre Balance 2. Antropolog og lokalsamfundsforsker Birgitte Romme Larsen rejste med for at studere mødet mellem en statsinstitution og lokalsamfundet i Nakskov. Her mødte hun en udflyttet institution i et konstant limbo mellem lokale normsæt og centrale regelsæt.
Landdistrikter: Trods justeringer rammer Bredbåndspuljen geografisk skævt
Fordelingen af tilskudsmidlerne i dette års Bredbåndspulje er ifølge Landdistrikternes Fællesråd et vidne om, at den bør styrkes med yderligere midler målrettet land- og yderområder.
Ny analyse: Indsatsen for tilflytning har fart på i mange landdistriktskommuner
Optimismen over tilflytningen spirer i en lang række af de kommuner, som har deltaget i en ny bosætningsanalyse lavet af Landdistrikternes Fællesråd. Det tegner et billede af, at udviklingen flere steder så småt begynder at vende, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Tillykke med posten som landdistriktsminister, Louise Schack Elholm
Landdistrikternes Fællesråd ønsker ny landdistriktsminister tillykke med posten og glæder sig til det tværgående samarbejde om et Danmark i bedre balance.
Landdistrikter: Gode takter i ambitiøst regeringsgrundlag
Der er gode ambitioner i nyt regeringsgrundlag, mener Landdistrikternes Fællesråd, der glæder sig til samarbejdet om et Danmark i bedre balance.
Landdistrikter advarer mod at nedlægge regionerne: Vil puste til yderligere centralisering
Vores sundhedsvæsen har brug for mindre, ikke mere centralisering, mener Landdistrikternes Fællesråd, der advarer mod at nedlægge eller sammenlægge regionerne.
Bor du på Årets Ø 2023?
Det er nu, at øboere og andre ø-entusiaster skal i arbejdstøjet, hvis de vil indstille en ø til prisen Årets Ø 2023. Årets tema er ”Øer i udvikling gennem lokale ressourcer”. Vinderøen kan se frem til 50.000 kr. i præmie – og en stor fest på øen.
Landdistrikter om regeringsforhandlinger: Den grønne omstilling skal skabe ny udvikling – ikke afvikling
I disse dage er temaet for regeringsforhandlingerne rykket videre til den grønne omstilling. Ifølge Landdistrikternes Fællesråd er det kun ved at tænke landdistriktsudvikling sammen med den grønne omstilling, at vi bevarer den brede folkelige opbakning til klimamålene.

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail