Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Big Five Safari: Landdistrikter og fem ø-kommuner får midler til tværgående ø-turismeprojekt
Ø-turismen skal genstartes i lyset af coronakrisen, og derfor uddeler Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse millioner til lokale og regionale turismeprojekter. Et af dem står fem ø-kommuner og Landdistrikternes Fællesråd bag.
Landkommuner bekymret over nye udligningstal: »Det stiller spørgsmålstegn ved hele reformen«
Nye tal fra mediet NB-Økonomi viser, at en ændring af det aldersbestemte udgiftsbehov medfører markante økonomiske forringelser for en række land- og yderkommuner. Meget bekymrende, mener Landdistrikternes Fællesråd og borgmestrene i Lemvig og Lolland kommuner, som vil have social- og idenrigsministeren til at skabe åbenhed og fremlægge tallene.
Gratis færger til danske øer skal booste ø-turisme
Som en del af sommerpakken bliver det gratis for alle gående og cyklister at sejle til de danske øer i hele juli - og markant billigere for alle i august og september. 53 færgeruter er nu tilmeldt ordningen, som formanden for Landdistrikternes Fællesråd og erhvervsministeren håber vil få flere danskere til at holde ferie på nogle af de 38 danske øer, der er en del af Ø-passet.
Medlemmerne får ordet: De rigtige prøvelser kommer nu, hvor vi skal tage ansvar for andres liv i genåbningsfasen
Frygt og ensomhed har præget Guldborgssund Kommune mere end coronavirusset selv, men situationen har også været en øjenåbner, fortæller borgmester John Brædder.
Landdistrikternes Fællesråd vælger nye medlemmer til bestyrelsen
Et par kendte ansigter og to nye medlemmer er valgt ind i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse efter kampvalg på alle de ledige poster. Formanden glæder sig til samarbejdet.
Tag på ø-eventyr i Danmark: Kom til et inspirationsforedrag med Ødysséen
Sommeren 2020 bliver anderledes end den plejer. Mange danskere vil i år holde deres sommer i Danmark og på trods af corona er det en god mulighed for at opleve Danmark på en ny måde, f.eks. ved at tage på ø-hop til nogle af de 38, der er en del af Ø-passet.
Regering og partiledere: Sammen skal vi skabe et Danmark i udvikling, uanset postnummer
Danmark er for lille til store forskelle. Sådan lyder det fælles budskab til Landdistrikternes Fællesråds årsmøde fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, Radikale Venstres politiske leder Morten Østergaard, Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og SF's formand Pia Olsen Dyhr.
Millioner på vej til landdistrikternes grønne ambitioner
Torsdag var der gode nyheder til 41 projekter fordelt ud over landdistrikterne og de små øer. I alt modtager de nemlig 10,1 mio. kr. i støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje under temaet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.
Landdistrikter i jubel: Ny sommerpakke giver energiindsprøjtning til sommeren på ø og land
Gratis færger, højere fradrag på sommerhusudlejning og halv pris på kulturaktiviteter. Sådan lyder nogle af tiltagene i ny sommerpakke, der blev præsenteret fredag.
Nyt udspil skal få landdistrikterne gennem krisen
Kriser rammer historisk set landdistrikterne hårdere end byerne, men det skal en række forslag i et nyt udspil fra Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer forhindre.
1 2