Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse                  
Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse mødtes torsdag den 6. maj i Odder for at fordele udvalgsposter og hilse på de nye ansigter i bestyrelsen. Derudover blev borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S) genvalgt som næstformand.
Sommerpakke bør fremme turisme i hele Danmark
Lavere færgebilletter i ny sommerpakke vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der dog bekymrer sig over det manglende fokus på turisterhverv uden for storbyerne.
Vinbonden på Årø vil crowdfunde sig til et nyt brændevinseventyr
I seks år har ægteparret Jakob og Lisbeth Lei produceret vin på det danske klimas betingelser fra deres vingård på Årø. Nu vil de tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Brændevin.
Christiane vil gøre dine børns leg allergivenlig
På Bornholm har Christiane Larsen i virksomheden Ailefo skabt en lille erhvervssucces med økologisk modellervoks til børn. Nu vil hun tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Allergivenlig ansigtsmaling.
Nu skal skovhaver og spiselige planter være allemandseje
Ved Gislev på Midtfyn ligger en lille planteskole med store ambitioner. Ejerne Jakob Jessen og Mads Krarup har en passion for spiselige planter og skovhaver, og den vil de nu dele med danskerne. Derfor skyder de gang i en crowdfunding-kampagne.
Iværksættere vil crowdfunde sig til succes
Danskerne skal i højere grad have mulighed for at investere i lokalt iværksætteri – og dermed i lokal vækst og jobskabelse. Det er essensen i et crowdfunding-projekt igangsat af Dansk Iværksætter Forening, Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Industri. I dag skyder tre udvalgte iværksættere deres crowdfunding-kampagner i gang for at skaffe lokal kontant opbakning.
I dag åbner anden runde i Landdistriktspuljen
Det gode landsbyliv nu og i fremtiden er hovedtemaet for Landdistriktspuljens anden ansøgningsrunde i år. Rekordmange midler er afsat for at styrke nærheden og udviklingen i landdistrikterne.
Landdistrikterne roser forslag om at sikre LAG-midler frem til 2027
Regeringen vil fastholde den årlige støtte til de lokale aktionsgrupper på 93 millioner kroner frem til 2027. Landdistrikternes Fællesråd roser prioriteringen af erhvervsudvikling på landet.
Landdistrikter: Landbrugsudspil må ikke koste jobs på landet
Regeringens landbrugsudspil rummer gode elementer i form af udtagning af lavbundsjorde samt udvikling af landbruget. Men tiltagene bør følges op med yderligere midler til at få den grønne omstilling i gang uden at tabe arbejdspladser.
Landdistrikter: Landbrugsaftale skal sikre arbejdspladser på landet
Regeringen forventes at præsentere et landbrugsudspil inden længe. Landdistrikternes Fællesråd håber, at politikerne i de kommende landbrugsforhandlinger vil gå benhårdt efter at sikre arbejdspladser på landet.