Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Landdistrikternes Fællesråd: Vinterpakke hjælper kun landdistrikterne delvist
Landdistrikternes Fællesråd hilser vinterpakke velkommen men frygter, at energikrisen vil koste virksomheder og andre vigtige funktioner i landdistrikter livet. Det kan i sidste ende skævvride Danmark.
Civilsamfundsalliance: Energipriser truer civilsamfundet
Dagtilbud, skoler og det lokale foreningslivs faciliteter landet over risikerer at knække nakken på de stigende energipriser. Det kan få fatale konsekvenser for børn og unge, lyder meldingen i et fælles opråb fra Landdistrikternes Fællesråd, DGI, Friskolerne, Højskolerne, Efterskolerne, Danmarks Private Skoler og Daginstitutionernes Landsorganisation.
Efter stor succes: Endnu et workshopforløb for fynske turistvirksomheder er åben for tilmelding
23 fynske turistvirksomheder deltog i foråret i workshopforløbet Digital Academy på Fyn. Destination Fyn og Landdistrikternes Fællesråd giver nu de fynske virksomheder mulighed for at deltage i anden og sidste del af forløbet, som giver konkrete redskaber til at skabe digital synlighed overfor danske og udenlandske turister.
Landdistrikternes Fællesråd med nødråb: Høje elpriser risikerer at sende detailhandlen ud over afgrunden
Landdistrikternes Fællesråd advarer om massive lukninger af dagligvarebutikker i landdistrikterne grundet de eksplosivt stigende elpriser. Der er behov for øjeblikkelig politisk handling, lyder meldingen fra formanden Steffen Damsgaard.
Ny undersøgelse: Bekymring for fremtiden er større i landdistrikterne
Danskere i landdistrikterne er mere skeptiske for fremtiden end i storbyerne. Det indikerer svarene på en række spørgsmål i en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Det er anden gang, de to organisationer foretager en fælles måling af holdningerne blandt danskere bosat i land og by.
Årets Landsby 2022 er… Asaa i Brønderslev Kommune
Landsbyen Asaa sluttede helt i top i prisen, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.
Voerså: ”Vi er en landsby af flid og fællesskab”
Dommerkomitéen i Årets Landsby er på besøg i Voerså, der er i finalen som Årets Landsby 2022. Temaet i år er 'En landsby, hvor vi tager hånd om hinanden' og Holtug, Asaa og Voerså er i konkurrencens skarpe finalefelt.
Asaa: ”Vi vil gøre Asaa-modellen kendt over hele landet”
Finalen i Årets Landsby er indledt. Gennem dommerkomitéens besøg får de tre finalelandsbyer Holtug, Asaa og Voerså mulighed for at vise, hvorfor netop dé fortjener den økonomiske check og den ærefulde titel som Årets Landsby 2022.
Holtug: ”Vi kan lige så godt fejre, at vi bor det bedste sted i verden”
I finalen i Årets Landsby 2022 er Holtug, Asaa og Voerså gået videre. Hver især har de fået mulighed for at vise dommerkomitéen, hvorfor de fortjener den ærefulde titel og den økonomiske check, der følger med.
Landdistrikter ovenpå statsminister-udmelding: Ændring af udligningsreformen er en bunden opgave
Statsminister Mette Frederiksen ønsker at rette op på udligningsreformens skævheder efter Folketingsvalget. Det er ifølge Landdistrikternes Fællesråd en nødvendighed, hvis økonomisk trængte land- og yderkommuner skal holde hånden under selv basale funktioner som skoler, daginstitutioner og ældrepleje.

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail