Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Pas på fri- og folkeskolerne: De er sammenhængskraften i lokalsamfundet
Centraliseringen og faldende befolkningstal har presset økonomien på skolerne i landdistrikterne. Socialdemokratiets forslag om at reducere elevantallet i friskolerne og sænke statstilskuddet, vil svække udviklingen yderligere, ifølge Landdistrikternes Fællesråd.
Presseinvitation: Søren Pape besøger landsby og maskinfabrik i Vesthimmerlands Kommune
Det Konservative Folkepartis formand, justitsminister Søren Pape Poulsen besøger mandag landsbyen Strandby og Fransgård Maskinfabrik sammen med formændene for Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer.
Udflytningen af statslige arbejdspladser går for langsomt
Balance i landet har lange udsigter, konkluderer kommunalforsker. Landdistrikternes Fællesråd opfordrer regeringen til at skrue op for ambitionerne.
Valgdebat – hvad vil S og V gøre for landdistrikterne?
Centraliseringen har strømmet ind over landet det seneste årti og efterladt nogle kommuner og lokalsamfund mere sårbare end andre. Det sætter Landdistrikternes Fællesråd fokus på, når de mandag inviterer Kristian Jensen (V) og Benny Engelbrecht (S) til debat om decentralisering, udligning og finansiering.
Uundværlig for byen: Beboerne i Tandslet vil ikke acceptere tomme hylder i købmandsforretningen
De nye kræfter lader vente på sig i Tandslet. Der er ingen interesse udefra til at overtage byens eneste købmandsforretning, og det er et generelt problem for kommunen. Men lokalbefolkningen kæmper videre for at kunne handle lokalt – også fremadrettet.
Presseinvitation: Kristian Thulesen Dahl besøger landsby og landbrug i Holstebro Kommune
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl besøger mandag landsbyen Mogenstrup og kvæglandmand Anders Nørgaard i Hogager sammen med Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer.
Kan lokale fødevarer booste lokalområder?
Interesserer du dig for mad, fødevarer og gastronomi, og vil du høre hvad der rører sig på madfronten, så kom til Madens Folkemøde den 10. og 11. maj på Engestofte Gods på Lolland. Lørdag inviterer Landdistrikternes Fællesråd til debat, der sætter fokus på lokale fødevarers betydning for lokalområdet.
Kære folketingskandidater: Husk landdistrikterne i valgkampen
Danskerne ønsker mere fokus på udvikling i landdistrikterne, viser en meningsmåling. Landdistrikternes Fællesråd opfordrer folketingskandidaterne til at give landdistrikterne den fornødne opmærksomhed i valgkampen og skabe et Danmark i balance.
Ikast-Brande siger ikke nej til nye ideer – og det giver dem en topplacering som erhvervskommune
Alt kan som udgangspunkt lade sig gøre i Danmarks bedste erhvervskommune – og et tårn på 320 meter lige midt i Brande, er et fremragende eksempel på kommunens devise.
Mini-Folkemøde i Tydal på både dansk og tysk
Med inspiration fra det skandinaviske folkemøde, vil de ti projektpartnere fra det dansk-tyske Interreg-projekt Benefit4Regions afholde sit eget allerførste bud på et dansk-tysk-mini-folkemøde. Alle med interesse for landdistriktsudvikling er velkomne til at deltage.
1 2