Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Landdistrikter roser: DF-udspil vil skabe nærhed og udvikling
Dansk Folkeparti har i dag fremlagt sit bud på en nærhedsreform, der rummer flere positive og konkrete forslag, som vil komme landdistrikterne til gavn og medvirke til et land i balance, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.
Landdistriktspuljens ansøgningsfrist forlænges
Som følge af tekniske problemer med ansøgningsportalen er fristen for at ansøge om støtte fra Landdistriktspuljen forlænget til 7. april. Det oplyser Bolig- og Planstyrelsen.
Landdistrikterne ønsker genåbning af gågadens butikker og mulighed for mere åbning i kommuner med lav smitte
Ekspertgruppen for COVID-19 har fremlagt deres foreløbige anbefalinger forud for en eventuel genåbningsplan. Formand for Landdistrikternes Fællesråd håber, at de samme regler for akut kommunal nedlukning kan gælde ved genåbning.
Afhænger dine muligheder af dit postnummer? Ny undersøgelse sætter fokus på forskellene mellem land og by
Debatten om landdistrikterne fylder. Og med god grund. Landbrug & Fødevarer og Landdistrikternes Fællesråd stiller skarpt på, hvad danskere i by og på land mener om deres muligheder og det samfund, de er en del af.
I dag åbnes der for ansøgninger til Landdistriktspuljen
13,5 millioner kroner skal fordeles ud over landets projekter på årets første af i alt tre runder i Landdistriktspuljen
Et vanvittigt valg og en familie af øboer blev født
Beslutningen om at forene to familier fra hver sin del af landet i en villa på Samsø blev taget en frostkold januar uden megen betænkningstid. Natur, landsbyidyl og havet tæt på - og tilmed til at betale. Muligheden for et liv i et lavere gear syntes uimodståelig.
Klar besked i sagen om børnekræftafdelinger: Vi ønsker et decentralt sundhedssystem
Sundhedsstyrelsen har skiftet kurs i sagen om landets børnekræftafdelinger. Centraliseringsplanerne er sløjfet og erstattet af en ny dagsorden med kvalitet og samarbejde mellem landets fire centre for børnekræft. Stærke signaler fra både civilsamfundet og eksperter rundt i landet til Christiansborg, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Kom med til workshop: Sådan forløser vi mikroturismens potentialer
Autentiske oplevelser er i stigende grad på turisternes dagsorden, når de besøger Danmark. Heri ligger et nyt erhvervseventyr for landdistrikterne, som rummer store potentialer for at imødekomme efterspørgslen. Derfor inviterer Partnerskab for Mikroturisme til en digital konference med workshop om mikroturisme.
Millioner på vej til cyklisme uden for de store byer
Tilbage i december afsatte aftalepartierne bag Aftale om grøn omstilling af vejtransporten samlet 520 millioner kroner til at fremme cyklisme. Nu bliver der udmøntet midler til 20 cykelprojekter uden for de store byer. Stærkt signal til landdistrikterne, mener Landdistrikternes Fællesråd.
Medlemmerne får ordet: »Nogle gange betaler det sig at tænke stort«
Som landdistriktskommune skal man ikke have mindreværdskomplekser, men udvikle med afsæt i de stedbundne kvaliteter. Det mener Tønders borgmester Henrik Frandsen, der står i spidsen for Danmarks største udviklingsprojekt af et unikt område.
1 2