Pressemeddelelser

Dette er pressemeddelelses arkivet. Bladre, søg eller vælg et dato interval.

Vælg et dato interval:
Landdistrikter roser V-udspil: Skaber bedre balance
Venstres finanslovsudspil rummer flere konkrete forslag, som vil komme landdistrikterne til gavn, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.
Med bæredygtighed og kvalitet i fokus: Rømø Rejer Aps åbner snart
Regeringens nye grønne pulje til de lokale aktionsgrupper har allerede ydet støtte til de første projekter i landdistrikterne. Et af dem ligger ved Vadehavet i Vestjylland.
Digital konference sætter fokus på mikroturisme
Turister i Danmark foretrækker i stigende grad autentiske oplevelser og søger mod landdistrikterne for at få dem. Disse potentialer skal forløses, og det danner baggrund for Partnerskab for Mikroturisme, der nu inviterer til national konference som afholdes digitalt.
Landdistrikter: Gode takter i regeringsudspil om grøn genstart
Der er flere positive elementer i det udspil om genstart af dansk økonomi, regeringen netop har fremlagt, mener Landdistrikternes Fællesråd. Rådet fremhæver bl.a. forhøjelse af boligjob-ordningen og 2 mia. kr. til omstillingsindsatser i de områder af Danmark, der lige nu er hårdest ramt af krisen.
Landdistrikter: Fuld erstatning til minkavlere og langsigtet politisk plan for varige arbejdspladser
Minkavlerne bør få fuld erstatning efter reglerne for ekspropriation, og der skal udarbejdes en politisk plan for et fremtidssikret erhvervsliv i de berørte kommuner, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Trods rekordmange ansøgninger: Regeringen vil sløjfe Bredbåndspuljen
I år har Bredbåndspuljen modtaget rekordmange ansøgere. Det viser, at behovet for puljen er stort, understreger formand for Landdistrikternes Fællesråd og advarer mod tab af vækst, arbejdspladser og bosætning i landdistrikterne, hvis Bredbåndspuljen sløjfes.
Landdistrikter: Ny redegørelse understreger behov for decentraliseringsreformer
Centraliseringen er slået igennem i landdistrikterne, der havde en lavere vækst end byerne frem mod corona-krisen. Det fremgår af Erhvervsministeriets årlige regional- og landdistriktspolitiske redegørelse. Der er behov for strukturelle reformer, mener Landdistrikternes Fællesråd, som efterspørger landdistriktsudspil fra regeringen.
Fælles opfordring: Pas på den regionale balance i CO2-afgift
I en ny måling siger et markant flertal af danskerne, at en ny CO2-afgift ikke må skævvride Danmark regionalt. Det er der dog en overhængende risiko for, viser en analyse fra Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Derfor anbefaler de to organisationer nu, at de eksisterende krav til en grøn skattereform bliver suppleret med et princip om regional balance.
Landdistrikter: Ros til politisk flertal for at fastholde sommerhusudlejning på 41 uger
Der er ros til et bredt politisk flertal for fortsat at ville lade danskerne leje deres sommerhuse ud i op til 41 uger om året. Det vil fastholde væksten også i ydersæsonen, mener Landdistrikternes Fællesråd.
Digitalt Landsbytopmøde sætter fokus på grøn omstilling på landet
Landdistrikterne rummer store potentialer for at samtænke grøn omstilling og lokal udvikling. Derfor afholder Landdistrikternes Fællesråd et digitalt Landsbytopmøde med fokus på, hvordan landsbyerne kan udvikle sig bæredygtigt.
1 2