Landdistriktsforskningens Dag 2023

Hvordan sikrer vi, at den grønne omstilling og kampen om arealerne skaber udvikling i landdistrikterne? Det får vi eksperternes bud på, når Landdistrikternes Fællesråd, Region Midtjylland og Randers kommune inviterer til en dag i landdistriktsforskningens tegn.

Det handler om den grønne omstilling, kampen om arealerne og de muligheder og udfordringer, det skaber i landdistrikterne, når Landdistrikternes Fællesråd, Region Midtjylland og Randers kommune byder velkommen til Landdistriktsforskningens Dag 2023 den 1. november i Thor Loungen i Cepheus Park i Randers. (OBS: Udsolgt)

Landdistriktsforskningens dag 2023 sætter på fokus på kampen om arealerne, som bl.a. er en følge af den grønne omstilling, der giver nye udfordringer og muligheder for landdistrikterne. Der skal etableres solcelleparker og vindmøller, infrastruktur, CO2-lagring og meget mere. Derfor stiller vi skarpt på spørgsmål som: Hvordan inddrager vi borgerne i den grønne omstilling og i beslutningerne om, hvordan lokalområdets areal anvendes? Kan medejerskab bidrage til at accelerere den grønne omstilling og skabe udvikling i landdistrikterne? Er multifunktionel jordfordeling en del af svaret og hvordan kan man arbejde med det? Udover spændende forskning om den grønne omstilling og udvikling i landdistrikterne, vil dagen byde på case-oplæg og en afsluttende debat.

Landdistriktsforskningens Dag løber af stablen onsdag den 1. november 2023 fra kl. 9.30 – 15.00 på Cepheus Park, Thor Loungen 2, Viborgvej 92, 8920 Randers NV.

Bemærk: Arrangementet er udsolgt. 

Ønsker du at komme på venteliste, så kontakt venligst politisk konsulent Julie Ronge Laursen på jrl@landdistrikterne.dk Oplys navn, mail, mobilnummer, organisation og evt. titel.

 

Programmet er som følger:

09.30 Registrering og morgenmad

10.00 Velkommen v. moderator Laila Kildesgaard

10.05 Velkomst og indledende ord v. Steffen Damsgaard, formand i Landdistrikternes Fællesråd, Anders Kühnau, regionrådsformand i Region Midtjylland og Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune

10.20 Oplæg om Prioritering af fremtidens arealanvendelse i Danmark v. Finn Arler, professor emeritus v. Aalborg Universitet

10.50: Oplæg: Challenges and Opportunities for Green Transition in Rural Areas in the Nordics (på engelsk) v. Hilma Salonen, research fellow, NordRegio

11.20: Oplæg: Samskabelse af grønne løsninger med cases fra GoGreen v. Eva Sørensen, professor ved instituttet for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC.

11.45: Frokost og netværk

12.30: Oplæg: Multifunktionel jordfordeling – brugen af det åbne land til at skabe attraktive landdistrikter v. Søren Møller, formand for Collective Impact, Fremtidens Bæredygtige Landskaber.

13:00: Case – En landsskabsstrategi for Nørreådalen

  1. Jørgen Jørgensen, projektleder i Viborg Kommune

13.20: Oplæg: Not in my backyard – borgerinddragelse i den grønne omstilling v. Simon Westergaard Lex, associate professor, antropologi KU

13:50: Kaffepause (der serveres kaffe og kage)

14.10: Debat – Hvordan inddrager vi borgerne i den grønne omstilling?

–       Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

–       Simon Westergaard Lex, Associate professor ved KU

–       Tobias Gandrup, Adjunkt ved Center for Landdistriktsforskning SDU

–       Jørgen Jørgensen, projektleder Viborg Kommune

–       Emil Bjørn, SAMFUNDSFORMER og energistuderende på AAU

–       Rolf Johnsen, kontorchef i Klima, Bæredygtighed og Grøn omstilling i Region Midtjylland

14.50: Opsamling på dagen

15.00: Afrunding og tak for i dag

Kontaktpersoner

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail