Tønder Kommune melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Denne uge meldte Tønder Kommune sig ind i Landdistrikternes Fællesråd og gjorde dermed kommunen en del af arbejdet for at skabe bedre rammevilkår og udviklingsmuligheder i hele landet.

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formand Steffen Damsgaard sig over det nye sønderjyske medlem.

– Der skal lyde et varmt velkommen til Tønder Kommune. Det er i fællesskab, at vi virkelig kan gøre en forskel for landets landdistrikter og yderområder. Med Tønder Kommune i vores medlemskreds er det fællesskab blevet endnu stærkere, siger han.

Tønder Kommunes Landdistriktsudvalg har indtil nu været repræsenteret i Landdistrikternes Fællesråd som såkaldt C-medlem. Nu bliver hele kommunen medlem af rådet og omplaceres derfor til et B-medlemskab.

Og det er et positivt skridt op i medlemsrækkerne, mener formanden for Landdistriktsudvalget i Tønder Kommune, Finn Hansen.

– Landdistriktsudvalget i Tønder ser ekstra muligheder i et skifte fra C-medlemskab til B-medlemskab for i højere grad at udnytte synergien mellem kommune, landdistriktsudvalg og Landdistrikternes Fællesråd – en synergi, vi mener, kan være med til at præge udviklingen i landdistriktsområderne i en positiv retning, siger han.

De seneste måneder har Landdistrikternes Fællesråd haft vokseværk. Tønder Kommune er den tredje kommune inden for lidt over en måned, som er blevet medlem – for nogle uger siden kom Silkeborg Kommune med og tirsdag blev Læsø Kommune medlem. 

Med Tønder Kommune har Landdistrikternes Fællesråd 47 af landets 98 kommuner som medlemmer.

Kontaktpersoner

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk