Flere midler til videreudvikling af Ø-PAS®

Landdistrikternes Fællesråd har fået 1 mio. kr. fra Nordea-fonden til at forbedre formidlingen af ø-aktiviteter med Ø-PAS®, der bidrager til at skabe øget synlighed for aktiviteter og turisme på de danske øer.

Med 1 mio. kr. i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan Landdistrikternes Fællesråd understøtte Ø-PAS® med et digitalt forat med natur- og kulturfortællinger og et fællesskab af gæster og lokale værter.

Formand i Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over støtten, der kan være med til at styrke øernes branding.

– Ø-PAS® har skabt synlighed omkring aktiviteter og oplevelser på øerne, især på de mindre øer. Med støtten fra Nordea-fonden kan vi styrke denne synlighed endnu mere og være med til at fremme turisme og bosætning på øerne, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

Med projektet håber fællesrådet at kunne styrke Ø-PAS®, den digitale formidlingsplatform og fællesskabet mellem Ø-PAS®, brugere og lokale entreprenører, og dermed understøtte virksomhedernes arbejde med at udvikle og levere turismeaktiviteter på øerne.

– Projektet har et folkeligt og udviklingsmæssigt perspektiv. Beboerne på og udenfor øerne skal engageres i at bruge og bakke op om aktiviteter, oplevelser og fællesskaber på og omkring de danske øer, siger Steffen Damsgaard.

50 mio. kr. til kystaktiviteter

Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr. uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

– Kysten er klar, og vi er glade for, at Landdistrikternes Fællesråd vil være med til at skabe nye stærke fællesskabet på de danske øer, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter det gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Om Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med kystpuljen uddeles i 2018 50 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og foreninger, selvejende institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist 10. juli 2018.
  • Læs mere om Nordea-fonden her

Om Ø-PAS®

I Ø-PAS® er hver ø præsenteret med kort, foto, faktaoplysninger om, hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode til øens hjemmeside. I et blankt felt ved præsentationen af den enkelte ø kan turisten fra en plade på havnen eller færgen gnide en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle på ø-mærker. Denne gimmick er turisterne vilde med og konkurrerer gerne med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Læs mere om Ø-PAS® på Det danske ørige og bestil det her

Kontaktpersoner

Mette Korsholm, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 27, mail mko@landdistrikterne.dkTine Wickers, kommunikationschef i Nordea-fonden, tw@nordeafonden.dk, tlf. 4070 3784

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail