Big Five Safari: Landdistrikter og fem ø-kommuner får midler til tværgående ø-turismeprojekt

Ø-turismen skal genstartes i lyset af coronakrisen, og derfor uddeler Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse millioner til lokale og regionale turismeprojekter. Et af dem står fem ø-kommuner og Landdistrikternes Fællesråd bag.

The Big Five. Tankerne ledes automatisk hen på den afrikanske savanne, men i år skal vi rette feriedrømmene indad mod vores eget land. Og det er netop, hvad projektet Big Five Safari ønsker at understøtte. Ved at udvikle en dansk pendant til det afrikanske eventyr vil de fem danske ø-kommuner Fanø, Langeland, Læsø, Ærø og Samsø i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd øge kendskabet til turismeoplevelser på tværs af de fem øer.

Nu har projektet fået midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der har besluttet at uddele i alt 38,3 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter. Big Five Safari-projektet har fået omkring 1,2 mio. kr. af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Det glæder alle projektets partnere, at det tværgående ø-turismeprojekt nu får luft under vingerne.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, udtaler:

– Jeg er meget glad for, at vi i Landdistrikternes Fællesråd har fået mulighed for at være med i Big Five-projektet, som i den grad kan være med til at generere vækst og udvikling på øerne. Projektet er et tydeligt eksempel på, at det virkelig kan betale sig at samarbejde på tværs. Vi har alle sammen vores styrker og udviklingspotentialer, og med et projekt som dette formår de fem ø-kommuner at spille hinanden bedre.

Borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S) udtaler:

– Det glæder mig, at ø-samarbejdet blandt de fem øer igen har båret frugt. Den bedste hjælp for øerne er selvhjælp, og med denne pakke får vi mulighed for at udvikle en af vores absolutte styrkepositioner i fællesskab.

Borgmester i Fanø Kommune Sofie Valbjørn (ALT) udtaler:

– Det er fantastisk, at vi som ø-kommuner formår at finde hinanden så hurtigt og forenes i det her projekt. Vi er små samfund og er særligt skrøbelige, det har coronakrisen vist. Derfor har vi brug for hinanden, og jeg synes, at det er utroligt stærkt, at vi kan stå sammen i det her projekt.

Borgmester i Læsø Kommune Karsten Nielsen (DF) udtaler:

– Det er fantastisk at få midlerne i lyset af coronasituationen, og vi er meget glade for, at projektet udspringer direkte af ø-samarbejdet. Endnu engang bliver vi bekræftet i, at det giver mening at samarbejde på tværs.

Borgmester i Ærø Kommune Ole Wej Petersen (S) udtaler:

– Det er meget glædeligt, at vi fem ø-kommuner har kunnet få et samarbejde op at køre på relativt kort tid. Projektet peger i den grad fremad og kan hjælpe os i arbejdet med at fremme turisme, bosætning og erhvervslivet på alle vores øer. Derfor er det helt enestående. Jeg vil gerne sende en stor tak til de andre ø-kommuner og Landdistrikternes Fællesråd for at være med og en særlig tak til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for at se værdien i projektet.

Borgmester i Langeland Kommune Tonni Hansen (SF) udtaler:

– Der er momentum for dansk turisme lige nu. På Langeland oplever vi en tilstrømning til vores kommune, hvad angår sommerhuse og campingpladser, som vi aldrig har set tidligere. Alligevel er det afgørende, at vi vinder forårets tab ind i løbet af efteråret. Derfor glæder jeg over, at vores fem ø-kommuner i fællesskab med Landdistrikternes Fællesråd og andre gode kræfter skal i gang med at folde projektidéerne ud.

 

Om projektet Big Five Safari

De fem ø-kommuner har i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd udviklet det tværgående turismeprojekt Big Five Safari. Gennem projektet vil øerne motivere turister til at besøge flere øer i form af ”The Big Five”- oplevelser.

Eksempler kan være at spille golf på alle fem øer, vandre ”Big Five”-ruten eller bestige højeste punkt på alle fem øer. Turisterne opfordres som en del af projektet til at skabe egne Big Five-udfordringer og videreformidle egne Big Five-oplevelser på hver ø. Håbet er, at turister dokumenterer oplevelserne på Big Five-øruten på f.eks. Instagram.

Som en del af projektet bliver det undersøgt, om Big Five Safari skaber vækst i turisme og øget kendskab på de fem øer.

        

Kontaktpersoner

Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail