Landsbybooster

Landdistrikternes Fællesråd har sammen med ImageConsult skabt en værktøjskasse med konkrete lavpraktiske værktøjer målrettet de udfordringer, der er i landsbysamfundene.

En praktisk værktøjskasse til ildsjælene på landet

Landdistrikternes Fællesråd ønsker at være endnu mere tilstede rundt i landet, der hvor udviklingen skabes af de, der lever og bor i landdistrikterne. For vi er overbeviste om, at det er her, de helt konkrete løsningsmodeller findes og iværksættes. Derfor har vi i samarbejde med ImageConsult udviklet Landsbooster; en værktøjskasse med konkret hjælp og inspiration til lokaludvikling. 

Vi har en mangfoldighed af landsbysamfund i Danmark. Fælles for de fleste er, at de er udfordret med mange forskellige problemer – fra tiltrækning af nye borgere, demografiske skævheder, infrastruktur, finansiering…

Ja, udfordringerne står i kø. Det gør ildsjælene til gengæld også – rigtig mange landsbysamfund har masser af ildsjæle, der gerne vil gøre en forskel der, hvor de bor og lever.

Men det kan være svært. Hvor skal man starte, når udfordringerne er mange og komplekse? Hvordan får man organiseret og mobiliseret andre end de faste ildsjæle og sikret, at de ikke brænder ud? Hvordan får man idéerne til at spire, får dem vandet og sikrer, at de vokser, gror og slår rod? Hvordan får man ideer fra andre landsbysamfund, der har arbejdet med samme problemer og løst dem på kreativ vis?

Landsbysamfundene mødes også af krav fra kommunen om alt fra udviklingsplaner til find-pengene-selv-fundraising-krav samtidig med man lige skal sørge for livet i foreningerne, handle i den lokale butik, få flere børn i skolen og mange andre ting.

Landdistrikternes Fællesråd i samarbejde med ImageConsult giver landsbysamfundene en hjælpende hånd i form af Landsbybooster. På siden findes en værktøjskasse fyldt med konkrete og lavpraktiske værktøjer til at identificere, idegenerere, inspirere og implementere.

Vores bidrag til lokaludviklingen

For at styrke den nære landdistriktsudvikling i landsbyerne lanceres Landsbybooster med en række tiltag, som har det til fælles, at bidrager til at styrke lokaludviklingen. Vi mener nemlig det kan gøre en forskel for dem, som i forvejen bruger meget af deres tid på netop det; at skabe levedygtige landsbyer. 

LANDSBYBOOSTER.DK: Værktøjerne er online på den nye hjemmeside, lige til at downloade og bruge: www.landsbybooster.dk. 

FYSISK VÆRKTØJ: Værktøjerne er blevet trykt fysisk og lagt i en praktisk værktøjskasse, der tilbydes til alle kommuner med landdistrikter, så den kan udlånes til landsbyerne og bruges til møder og workshops. 

INSPIRATION & IDEER: Værktøjskassen er suppleret med cases fra det virkelige liv, hvor nogle af de rigtig, rigtig mange spændende initiativer og aktiviteter er gjort lette af finde og lette at lade sig inspirere af.

 

Vi gør det sammen

Vi udvikler det hele løbende i en åben proces på Facebook, hvor vi inviterer andre landsbysamfund og ildsjæle til at være med.

Deltag i debatten her

I udviklingsfasen arbejdede vi på tværs af fem aktive landsbysamfund.
Det er landsbysamfund, der er blevet brugt til at give input til problemer og udfordringer – og til at teste værktøjerne af i praksis. 

 

Landdistrikternes Fællesråd
Pakhusvej 1-3
8382 Hinnerup

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail