Find et uforstyrret Spor nær dig

Vil du opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden – så kan det være, du skal på jagt efter nye spor i dit nærområde.

Mere end 300 muligheder for at bevæge sig frit

Noget så simpelt som en gåtur har så mange fordele. 

Livskvalitet og glæde, motion og sundhed, afstresning og fordybelse, forbedret indlæring og forståelse for naturen og landbruget – listen kunne fortsætte.

Projektet SPOR skaber adgang til naturen, hvor landskabet ellers er lukket. SPOR har i over 20 år hjulpet med at etablere stier, som du må gå på i hele Danmark. Det har de gjort i samarbejde med frivillige kræfter,
landmænd og lodsejere, for at skabe oplevelser i naturen til alle. Det er blevet til over 300 trampestier, og samlet mere end 1200 km.

Langt de fleste trampestier er mellem 4-6 km, så de passer rigtig godt til en times gåtur – f.eks. til en dejlig familieudflugt her i påskeferien.
SPORs hjemmeside kan du finde en folder til hvert enkelt spor – de vil også være at finde ved sporet start. Så der er rig mulighed for at få en muldfuld frisk luft og blive lidt klogere på det landskab du går i.


Der er sikkert en trampesti i nærheden af dig, og når du blot husker at hold afstand, er der masser af muligheder for at komme ud i forårssolen og opdage nye sider af den danske natur. Måske finder du en uudforsket ny yndlingsrute – rigtig god fornøjelse!

Find en spor nær dig på spor.dk

Vi gør opmærksom på, at man til en hver tid skal følge myndighedernes retningslinjer – hold derfor afstand til andre og del i første omgang denne oplevelse med de få personer, du bor med.

Kom ud i naturen

I naturen er der god plads til at holde afstand. Det samlede kort over stier i Danmark under Spor i Landskabet kan du finde her

Er du lærer på en skole, kan du se listen over eksisterende Skolespor og nye på vej her 

Spor i Landskabet har eksisteret siden 1997 og er et samarbejde mellem: Kommunernes Landsforening, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Landbrug & Fødevarer, Landdistrikternes Fællesråd, Miljøstyrelsen og Danmarks Jægerforbund

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail