Tag på ø-eventyr i Danmark: Kom til inspirationsforedrag

Ø-PAS® er en guide til de danske øer med gode råd, kort og oplysninger om de enkelte øer. Nu kommer Tine Tolstrup og Sarah Steinitz, der har besøgt alle øerne, til København, Aarhus og Aalborg for at fortælle om deres oplevelser og give inspiration til ø-ferie i Danmark.

Har du endnu ikke lagt planer for sommerferien? Og kunne du godt tænke dig, at din sommerferie i år ikke skal koste dyrt i CO2-budgettet, stjæle et halvt års opsparing eller tage et døgns transport at komme frem? Eller kunne du bare godt tænke dig at få inspiration til et hverdagseventyr en tilfældig weekend i dit eget land?

Så kom og hør om de oplevelser og eventyr, du kan finde lige rundt om hjørnet, fra hvor du bor, når Tine Tolstrup og Sarah Steinitz, i samarbejde med Partnerskab for Dansk Ø-turisme og Landdistrikternes Fællesråd, afholder inspirationsforedrag:

Geograf Tine Tolstrup og sociolog Sarah Steinitz har brugt det seneste år på at rejse rundt til 37 øer i Danmark på jagt efter smuk natur, gode historier og store oplevelser.

Som mange andre danske unge havde makkerparret rejst verden tynd, men havde aldrig hørt om Bjørnø, Mandø eller Venø. Sidste år besluttede de at lægge Lonely Planet på hylden og i stedet finde Danmarkskortet frem. Danmark har over 70 beboede øer – men hvad ved man egentlig om dem? Hvordan ser de ud? Og hvordan er livet på øerne? Det ville Tine og Sarah finde ud af. Så de anskaffede sig en gammel folkevognscamper, som de pakkede med paddleboard, kanelgifler og mountainbikes, og så drog de på en “Ødyssé”, en opdagelse i det danske ø-rige.

I april kommer Tine og Sarah til København, Aarhus og Aalborg for at fortælle om de natur- og outdooroplevelser, lokale kulturbegivenheder og de fantastiske mennesker, du kan møde, når du rejser ud på de danske øer. De vil også fortælle om de tanker og refleksioner, det sætter i gang, når man stempler ud af storbyboblen, tager ud til vandkantsdanmark og opdager, at der er mange forskellige måder at leve sit liv på.

Foredraget sker i samarbejde med Partnerskab for Dansk Ø-turisme, der bl.a. tæller Landdistrikternes Fællesråd, Food Organisation of Denmark, Sammenslutningen af Danske Småøer, De Samvirkende Købmænd, Dansk Erhverv, Danske Rederier og Færgesekretariatet. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Efter foredraget vil der være mulighed for at få Ø-PAS®, som Landdistrikternes Fællesråd udgiver.

Ø-PAS® bliver styrket som platform for formidling af ø-aktiviteter 

Med 1,5 mio. kr. i ryggen fra Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje har Landdistrikternes Fællesråd lanceret et projekt, der skal brande de 38 danske øer.

Med projektet håber fællesrådet at kunne styrke Ø-PAS®, digitale formidlingsplatform og fællesskabet mellem Ø-PAS®, brugere og lokale entreprenører, og dermed understøtte virksomhedernes arbejde med at udvikle og levere turismeaktiviteter på øerne.

Midlerne skal bl.a. bruges til at understøtte infrastrukturen på øerne med Ø-PAS® som formidler af natur- og kulturfortællinger og et fællesskab af gæster og lokale værter, så flere får kendskab til øernes seværdigheder og muligheder. Inspirationsforedragene sker som led i at øge kendskabet til øerne og samle inspiration til, hvordan ø-turismen kan videreudvikles.

Kontaktpersoner

Noa Jankovic, kontorchef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail nja@landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail