Steffen Damsgaard til Landdistrikternes Fællesråds årsmøde: “I år har vi taget et vigtigt skridt på vejen mod et Danmark i bedre balance, men der er stadig lang vej igen”

Omkring 200 deltagere bestående af borgmestre, organisationsrepræsentanter, folketingsmedlemmer, gæster og pressefolk sidder fredag bænket i Spinderihallerne i Vejle. Anledningen er Landdistrikternes Fællesråds årsmøde, og dagens første indslag kommer i form af formand Steffen Damsgaards beretning.

– Det forgangne år har vi cementeret landdistrikternes plads på den landspolitiske dagsorden. Vi er nået til et punkt, hvor alle Folketingets partier tager aktivt stilling til den mangeårige centralisering og skævvridning af landet. Ingen sidder længere landdistriktsdagsordenen overhørig, udtaler formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Samtidig har flere politiske initiativer i det forgangne år tilgodeset de danske landdistrikter, mener han:

– Vi har set en ny flytterunde, hvor ikke bare statslige arbejdspladser, men også uddannelsespladser er rykket fra København ud i hele Danmark. Samtidig har landdistrikterne fået flere muligheder fx via lempelser i planloven. I år har vi taget et vigtigt skridt på vejen mod et Danmark i bedre balance, men der er stadig lang vej igen, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

På de interne linjer har der været vækst og udvikling i Landdistrikternes Fællesråd, fortæller formanden. Siden sidste årsmøde i marts 2017 er seks nye kommuner blevet medlem af organisationen, der i dag repræsenterer 53 af landets 98 kommuner.

Også sekretariatet er vokset og har nu seks ansatte mod fire året før. Det indebærer, at organisationen har fået endnu større administrative, analytiske og pressepolitiske muskler, der vil komme medlemmerne til gode i det kommende år, understreger Steffen Damsgaard.

– Landdistrikternes Fællesråd er på alle måder i topform både på medlemsfronten, hvor vi repræsenterer over halvdelen af landets kommuner, men også i sekretariatet, der har fået endnu flere ressourcer i løbet af 2017. Begge dele er fuldstændig afgørende for det fortsatte arbejde med at skabe et Danmark i bedre balance, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

– Sammen står vi stærkere, og i år er vi fuldt klædt på til arbejdet med at sikre de rammevilkår, som skaber vækst, udvikling, bosætning og beskæftigelse i hele Danmark.

I løbet af dagen vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen samt Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl indtage talerstolen til Landdistrikternes Fællesråds årsmøde.

Kontaktpersoner

Eva Østergaard, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 61 16 46 58, mail eoe@landdistrikterne.dk