Sommerpakke bør fremme turisme i hele Danmark

Lavere færgebilletter i ny sommerpakke vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der dog bekymrer sig over det manglende fokus på turisterhverv uden for storbyerne.

På pressemøde i Finansministeriet torsdag præsenterede regeringen sit udspil til en ny sommer- og erhvervspakke. I pakken er der afsat 800 millioner kroner til at sætte gang i turisme- og oplevelsesøkonomien.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, ser frem til, at man igen i år vil indføre en sommerpakke, der giver en hjælpende hånd til de ellers hårdt ramte turisterhverv:

– Der hersker ingen tvivl om, at hjælpen er kærkommen i en tid, hvor coronakrisen har ramt danske turismeerhverv særlig hårdt. Sidste års sommerpakke var på mange måder en succes, der med tiltag såsom forhøjet fradrag på sommerhusudlejning, boost af Ø-PAS og ø-turisme samt gratis færger satte gang i turismen rundt om i landet, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

– Derfor undrer det mig, at de tiltag der før har vist sig succesfulde ikke umiddelbart har fundet deres vej til regeringens udspil. Land og by er hinandens forudsætninger. Derfor mener jeg, at sommerpakken bør understøtte turismeerhvervet både i de største byer og i resten af landet. Den balance afspejler regeringens signaler om mulige tiltag desværre ikke.

Der er dog også positive takter i regeringens udspil. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd hæfter sig blandt andet ved finansministerens udtalelser om, at nedsatte færgetakster er i spil i en ny sommerpakke.

– Vi ved fra sidste år, at nedsatte færgetakster i den grad gjorde en forskel for øerne. Derfor glæder det mig, at regeringen lægger op til at videreføre tiltaget i en ny sommerpakke, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Regeringen forhandler i de kommende uger om sommerpakkens endelige udformning. Landdistrikternes Fællesråd har allerede været i kontakt med flere erhvervs- og landdistriktsordfører blandt folketingets partier og vil følge de kommende forhandlinger tæt.

Kontaktpersoner

Signe Lauge Bach, Public Affairs Assistent i Landdistrikterne Fællesråd, tlf. 53850127, mail: sba@landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail