Så er det nu: Nominér din kandidat til Landdistriktsprisen 2018

Har en lokal ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune været med til at få din landsby til at blomstre, så skynd dig at nominér dem til Landdistriktsprisen 2018.

Landdistriktsprisen hylder de lokale helte, der har gjort en ekstra indsats for at udnytte de mange kvaliteter og potentialer, som landdistrikterne har at byde på. Prisen uddeles af erhvervsminister Rasmus Jarlov på årets Landdistriktskonference den 17. september, hvor der sættes fokus på vækst og udvikling i landdistrikterne.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at læse årets indstillinger. Det er altid opløftende og inspirerende læsning, som viser, at der er mange projekter og enkeltpersoner rundt om i landet, der bør tjene som inspirationskilde i landdistriktsudviklingen, siger Grethe Saabye, næstformand i Landdistrikternes Fællesråd og formand for Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen, som er med til at finde vinderen af Landdistriktsprisen 2018.

I 2017 gik Landdistriktsprisen til Frivilligflokken bag Bovbjerg Fyr i Lemvig Kommune. De frivillige ildsjæle har sammen forvandlet det gamle fyr til et livligt kulturhus og lokalt samlingspunkt med mere end 50.000 gæster årligt. Desuden har arbejdet resulteret i tre fuldtidsansatte og et par deltidsansatte, ligesom det omsætter for ca. to mio. kr. om året.

– Ildsjæle over hele landet arbejder hver dag på at udvikle deres lokalsamfund, og det er med til at sikre, at de danske landdistrikter forbliver attraktive steder at bo og leve i. Det er deres viljekraft og nytænkning, vi fejrer med Landdistriktsprisen, siger Grethe Saabye.

Kender du nogen, der gør en særlig indsat for at skabe vækst og udvikling i dit landdistrikt, så kan du sende dit bud til jannag@erst.dk. Buddet skal indeholde en begrundelse for nomineringen.

Frist for nominering er den 17. august kl. 12.00.

Du kan læse mere om kriterierne for udnævnelsen af vinderen på Liv og Land.

Kontaktpersoner

Mette Korsholm, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 61 16 46 58, mail mko@landdistrikterne.dk