Ritzau og landdistrikter sætter fokus på kommunalvalg

25 af landets borgmestre deltager mandag i et borgmestermøde for at høre mere om, hvordan landdistrikter og yderområder kan komme højere på dagsordenen til det kommende kommunalvalg.

– Jeg ser frem til at byde borgmestre fra vores medlemskommuner velkommen til borgmestermødet, som vi afholder i samarbejde med Ritzau, der i kraft af sin størrelse og funktion, har en helt særlig rolle i det danske samfund, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter:

– Det er afgørende, at vi får fokus på, hvordan vi ikke kun får en mediedækning af hele Danmark, men også en mediedækning for hele landet. Her spiller landets kommuner og borgmestre en vigtig rolle, særligt i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Ritzaus adm. direktør og chefredaktør Lars Vesterløkke vil komme med et bud på Ritzaus rolle og fremtid i et fragmenteret mediebillede, som er i konstant forvandling.

Nyhedschef Søren Funch følger op og deler ud af sine erfaringer med dækningen af tidligere kommunalvalg. Han vil desuden sætte fokus på det kommende kommunalvalg og på de udfordringer og muligheder, man har som borgmester i en landdistriktskommune.

I forlængelse heraf vil nyhedsredaktør Søren Lassen give et sjældent kig ind i ”maskinrummet”, når han løfter sløret for de redaktionelle overvejelser, som afgør, om noget bliver til en historie.

Pressechef Noa Jankovic fra Landdistrikternes Fællesråd vil med konkrete eksempler vise, hvordan det er lykkedes organisationen at blive citeret mange gange oftere end for blot et år siden.

Aflslutningsvist vil Jysk Fynske Mediers chefredaktør Troels Mylenberg holde et oplæg under overskriften Den politiske mediedækning, som vil komme ind på spørgsmålene:

• Hvad bliver kommunalvalgets store temaer?
• Hvordan vil medierne dække næste kommunalvalg?
• Hvilken rolle spiller kommuner og borgmestre?

Borgmestermødet afholdes mandag på Ritzau i Store Kongensgade i København. Arrangementet er et samarbejde mellem Ritzaus Bureau og Landdistrikternes Fællesråd, som er den overordnede landdistriktsorganisation i Danmark.

Kontaktpersoner

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk