Norddjurs med i Landdistrikternes Fællesråd

I sidste uge besluttede en enstemmig kommunalbestyrelse at melde Norddjurs Kommune ind i Landdistrikternes Fællesråd, som dermed tæller 48 kommuner i medlemskredsen.

Budgettet i Norddjurs Kommune blev formelt vedtaget på kommunalbestyrelsens møde den 10. oktober. I den forbindelse besluttede politikerne at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd, der taler land- og yderområdernes sag over for politikerne på Christiansborg. 

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard udtaler:

– Det glæder mig meget at byde Norddjurs Kommune velkommen som medlem. Jeg ser frem til samarbejdet, der uden tvivl vil styrke vores arbejde for at skabe vækst og udvikling i hele Danmark.

Landdistrikternes Fællesråd repræsenterer nu 48 kommuner, herunder 13 i Region Midtjylland. Derudover består medlemmerne af en række landsdækkende organisationer og landdistriktsråd samt et større antal landsbyer.

Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen (S) glæder sig til samarbejdet.

– Forslaget om at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd indgik i vores budgetforhandlinger, og jeg ved, at flere kommunalbestyrelsesmedlemmer har drøftet flere gange, hvorfor vi egentlig ikke var medlem, siger han og fortsætter:

– Vi er en kommune, hvor flertallet af vores borgere bor i landdistrikterne, og vi rummer alle de problemer og muligheder, landdistrikterne oplever i disse år. På mange måder synes jeg, at Landdistrikternes Fællesråd får sammenfattet de dagsordener, kommuner som Norddjurs har, på en fin og realistisk måde og formår at få dem på den landspolitiske dagsorden.

Borgmesteren tilføjer, at kommunen vil bidrage aktivt med analyser og løsninger på landdistrikternes udvikling.

– Vi har mange og meget stærke landdistrikter og landsbyer med stærke civil- og foreningsstrukturer. Vi er en kommune, der er stærkt decentral og tror på, at der er et stort bosætningspotentiale – også udenfor vores største byer, der ikke er så store endda. Vi har konsekvent søgt at undgå at lukke skoler og i stedet lagt børnehaver, SFO og skoletilbuddet for 0-6 klasse sammen i børnebyer, siger Jan Petersen.

Landdistrikternes Fællesråd afholder løbende forskellige arrangementer, møder og netværk for relevante medarbejdere og politikere i medlemskommunerne. Derudover varetager rådet landdistrikternes interesser ved at samle, dele og kommunikere viden og erfaringer.

Kontaktpersoner

Noa Jankovic, politisk chef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail