Landdistrikternes Fællesråd deltager i European Rural Parliament

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard deltager i European Rural Parliament sammen med delegerede fra 40 europæiske lande og repræsentanter fra Europa-Kommissionen. Formålet er at styrke dialogen om udvikling i landdistrikter.

Der er fokus på landdistrikternes udviklingsvilkår og de første streger af EU’s kommende landdistriktsprogram sættes i denne periode. Derfor rejser Landdistrikternes Fællesråd formand Steffen Damsgaard torsdag til Venhorst i Holland for at deltage som Danmarks repræsentant i European Rural Parliament.

Formålet er at præge den kommende landdistriktspolitik og styrke samarbejdet med de europæiske landdistriktsorganisationer, forklarer han.

– Jeg ser frem til at mødes med delegerede fra andre landdistriktsorganisationer og repræsentanter fra kommissær Phil Hogans kabinet for at drøfte de udfordringer, vi oplever i landdistrikterne i Danmark, og som vi håber, man vil adressere i forbindelse med det kommende arbejde på europæisk plan, siger Steffen Damsgaard og fortsætter:

– Det er vigtigt for Danmark at være med til European Rural Parliament, både fordi vi i Danmark har en stor rolle som inspirator for andre lande, men også fordi vi har en interesse i at sætte vores aftryk på landdistriktspolitikken i Europa.

European Rural Parliament er en tilbagevendende begivenhed, der sætter rammen om dialog og videndeling mellem nationale landdistriktsorganisationer på tværs af Europas grænser.

Formålet med European Rural Parliament, da det blev oprettet i 2013, var at styrke landdistrikternes stemme i Europa og fremme bottom-up tilgangen.

Parlamentets delegerede mødes ved en session hvert andet år. Sidste gang var i Østrig i 2015, hvor Landdistrikternes Fællesråd ligeledes deltog. I den forbindelse vedtog de delegerede et manifest for europæisk landdistriktsudvikling, European Rural Manifesto. Det kan læses her

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard forventer at mødes med Europa-Kommisionens repræsentationschef Stina Soewarta, som er kommissionsformand Jean-Claude Junkers politiske repræsentant i Danmark, senere på året.

Ud over Steffen Damsgaard deltager den politiske chef i Landdistrikternes Fællesråd Noa Jankovic i den danske delegation til European Rural Parliament.

Kontaktpersoner

Landdistrikternes Fællesråds pressetjeneste, tlf. 61 31 36 36, mail presse@landdistrikterne.dk
Noa Jankovic 71708249 nja@landdistrikterne.dk Politisk chef, funktionsleder