Landdistrikter roser syddansk bredbåndspulje på 300 millioner kroner

- Det er meget positivt, at SE-koncernen nu laver en bredbåndspulje på hele 300 mio. kroner. Det er nye midler, som skal understøtte udrulningen af højhastighedsbredbånd i Syddanmark, siger Steffen Damsgaard.

Mange flere bør have mulighed for at få lynhurtigt internet. Det mener SE-koncernen, der netop har afsat 300 millioner kroner til en ny bredbåndspulje. 

De mange millioner skal henover de næste år bruges til at støtte fiberprojekter i Syddanmark, hvor der ikke på traditionel vis er planer om at etablere højhastighedsinternet, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Initiativet med bredbåndspuljen møder rosende ord fra formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard. 

– Det er en flot håndsrækning, i første omgang til Mandø og 6 andre lokalområder, som overraskende ikke kom i betragtning til den første runde af midler på 80 millioner kroner fra den statslige bredbåndspulje, siger han og fortsætter: 

– De berørte områder og mange andre områder lider fortsat under dårlig bredbåndsdækning, selvom SE med en offensiv udrulningsstrategi har sikret en imponerende bredbåndsdækning i Syd- og Sønderjylland. 

Damsgaard håber, at puljen vil blive positivt modtaget af borgerne, og at den vil øge motivationen til at arbejde for en høj tilslutningsprocent i lokalsamfundene.

– Vi håber, at det er et vedblivende initiativ som ligger ud over de allerede besluttede investeringer hos SE i højhastighedsbredbånd, siger han. 

SE har til nu haft en ambition om at tilbyde 97 pct. af selskabets andelshavere muligheden for lynhurtigt internet. Med SE Bredbåndspuljen sætter SE nu ekstra fokus på at de sidste få procent af andelshaverne i tyndtbefolkede eller mere afsidesliggende områder med, så de også kan få del i den digitale fremtid. Dermed vil det være meget tæt på 100 pct. af andelshaverne i SEs syddanske område, der vil få tilbudt at blive koblet på nettet.

Landdistrikternes Fællesråd har i mange år haft fokus på at sikre en bedre digital infrastruktur i hele landet. Rådet deltager fredag, som national sparringspartner for centraladministrationen, i et møde i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med henblik på at drøfte moderniseringen af teleforliget. 

Kontaktpersoner

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk