Landdistrikter roser politiforlig: Bringer trygheden tilbage

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formanden sig over politiforliget, som bl.a. betyder 20 nye nærpolitistationer, hvoraf 16 ligger uden for de største byer.

Et mere nærværende og synligt politi. Sådan lyder ambitionen for den aftale om et nyt politiforlig for 2021-2023, som et bredt flertal i Folketinget indgik tirsdag aften.

Aftalen indeholder blandt andet en såkaldt nærhedsreform af politiet, som skal styrke politiets tilstedeværelse i hele Danmark. Det glæder formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

– Jeg glæder mig over, at et bredt flertal af Folketingets partier har indgået et politiforlig, der på rigtig mange punkter bidrager til at bringe trygheden tilbage til de dele af landet, som indtil nu ofte har set langt efter et synligt og nærværende politi. Aftalen vil bringe lidt af trygheden tilbage for borgere og virksomheder, siger han.

Helt konkret indebærer aftalen, at der kommer flere beredberedskabspatruljer, 20 nye nærpolitienheder, hvoraf 16 ligger uden for hovedstaden og de største byer, 110 ekstra lokalbetjente og større frihed til at finde lokale løsninger. Samlet set er aftalen med til at understøtte den vigtige rolle, det nære politi spiller på landet, understreger formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Dog er der stadig uklarheder omkring indholdet af aftalen hos landdistriktsformanden.

– I hele forløbet om politiforhandlingerne har vi i Landdistrikternes Fællesråd efterspurgt lokale nærpolitistationer med en garanteret åbningstid. Desuden mener vi, at åbningstiden i de eksisterende nærpolitistationer bør udvides til samme niveau som de nyetablerede. Om det er tilfældet i aftalen, mangler jeg stadig stadig at få klarhed over, siger Steffen Damsgaard.

Derudover sender formanden for Landdistrikternes en ros til det brede flertal bag aftalen.

– På politiområdet har forligskredsen skabt forbedringer og en større nærhed. Det skaber stabilitet omkring politiet og er med til at øge trygheden helt lokalt i flere år frem. Det vil jeg gerne rose og kvittere for, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Aftalen om et nyt politiforlig blev indgået tirsdag aften af regeringen og Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti samt Nye Borgerlige.

De nye nærpolitistationer ligger i følgende 20 kommuner:

Brønderslev Kommune
Vesthimmerlands Kommune
Struer Kommune
Ikast-Brande Kommune
Odder Kommune
Billund Kommune
Hedensted Kommune
Tønder Kommune
Esbjerg Kommune
Assens Kommune
Nyborg Kommune
Sorø Kommune
Slagelse Kommune
Odsherred Kommune
Greve Kommune
Gladsaxe Kommune
Ishøj Kommune
Gribskov Kommune
Fredensborg Kommune
Tårnby Kommune

Kontaktpersoner

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd
Pakhusvej 1-3
8382 Hinnerup

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail