Landdistrikter: Integrationen er bedre i de små samfund

Flygtninge får mere end bare et tage over hovedet, hvis de bliver placeret i et hus i yderområderne. Integrationen er også ofte bedre i de små samfund, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bekræfter i dag, at regeringen har trukket nedrivningsgodkendelser af hundredvis af almene boliger i langdrag, fordi regeringen overvejer at inddrage flere af dem til at huse de rekordmange asylansøgere, der er kommet til Danmark. Det skriver DR Nyheder. 

Det er blandt andet i Lolland og Aabenraa kommuner, at flytningefamilierne kan komme til at bo.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der tæller 40 danske land- og yderkommuner, er man da også positivt indstillede over for regeringens tanker.

Det er meget positivt, at regeringen ser på om det er muligt at tage nogle flere ubeboede boliger i brug, når de skal huse de mange flygtninge, der kommer til Danmark i denne tid. Ud over at afhjælpe det presserende problem, som vores samfund står overfor, så er metoden også med til at skabe liv i de små byer, hvor mange huse står tomme” siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd

Integrationen er ofte er bedre i de små samfund

»Der er flere undersøgelser, der viser, at foreningslivet og civilsamfundsindsatsen i landsbyerne og de mindre samfund er rigtig god, og at man har en stor rummelighed. Det vil sige, at man er rigtig gode til at tage imod flygtninge og asylansøgere og at integrere dem i lokalområdet,« siger Damsgaard.

Vellykket integration kræver ifølge landdistrikternes interesseorganisation også, at kommunerne får de ekstra ressourcer, som det kræver at tage imod flygtningene.

Når det handler om intern fordeling af de asylansøgere og flygtninge, som kommer til landet, så giver det jo god mening, hvis der følger nogle penge med til de kommuner, der vil anvende de boliger, som står tomme i landdistrikter og yderområder,« siger Steffen Damsgaard med henvisning til de cirka 160.000 boliger, der lige nu står ubeboede hen rundt omkring i Danmark. 

Kontaktpersoner

Noa Jankovic 71708249 noa@landdistrikterne.dk Pressechef