Hvem skal have Landdistriktsprisen 2021?

Kender du en lokal ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune, som har gjort noget ekstraordinært for udviklingen af attraktive lokalsamfund i landdistrikterne? Så er det nu, du skal nominere dem til Landdistriktsprisen 2021.

Det er tid til at fatte pennen og indstille kandidater til Landdistriktsprisen 2021. Under Landdistriktskonferencen den 11. oktober 2021 vil indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) nemlig udpege de kandidater, der løber med hhv. første-, anden- og tredjepræmien.

Med Landdistriktsprisen ønsker indenrigs- og boligministeren at hylde de kræfter, som hver dag yder en stor indsats for at løfte deres lokalområde.

– Flere års centralisering har været hård mod landdistrikterne og skabt en række udfordringer. Derfor bør vi alle være glade for de ildsjæle og fællesskaber, der vedholdende arbejder for at bevare og udvikle deres lokalsamfund. Det er dem, som tager ansvar, og som insisterer på at præge udviklingen dér, hvor de bor. Og det er dem, jeg glæder mig til at hylde med dette års landdistriktspris, udtaler indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.

Hos Landdistrikternes Fællesråd ser formand Steffen Damsgaard frem til, at prisen til landdistrikternes hårdtarbejdende kræfter bliver uddelt endnu engang:

– De danske landdistrikter er befolket af mennesker og organisationer, som er vant til, at udviklingen ikke bare kommer til dem, men skal skabes af store visioner og hårdt arbejde. Hver og en af dem fortjener anerkendelse og et ordentligt skulderklap – hvad end de er frivillige i den lokale idrætsforening, har bygget en lokal virksomhed op fra bunden eller arbejder fra de kommunale kontorer for at skabe gode rammer for lokalsamfundet. Derfor glæder jeg mig i den grad til at se, hvem der løber med prisen i år, udtaler Steffen Damsgaard.

Sådan nominerer du en kandidat til Landdistriktsprisen

Det er muligt for alle at indstille enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller en kommune til Landdistriktsprisen 2021.

Måske har du en brugsuddeler, en fodboldtræner, en lokal virksomhedsejer eller en kommune i tankerne, som du mener fortjener en helt særlig anerkendelse for sin indsats for den lokale udvikling.

Alt, hvad du skal gøre, er at sende dit bud på en kandidat til simfre@erst.dk. Udover dine kontaktoplysninger skal du begrunde din indstilling i din henvendelse. Fristen for nomineringer er den 10. september 2021 kl. 12.00.

Kriterier for valg af vinder

Indenrigs- og Boligministeriet har opstillet følgende kriterier for valg af vinderen:

  • Medvirker til at understøtte stærkere lokalsamfund.
  • Medvirker til at øge velfærden, udvikle servicetilbud og styrke aktiviteter i lokalsamfundet.
  • Kan være til inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet.

Sidste år var vinderen af Landdistriktsprisen virksomhedsejeren af Café Sommersild på Skarø.

Kontaktpersoner

Har du spørgsmål til Landdistriktsprisen kontakt Bolig- og Planstyrelsen på simfre@erst.dk. Pressehenvendelser rettes til presserådgiver i Indenrigs- og Boligministeriet, Michael Højgaard Bang: 72282416, mihb@im.dk Vedr. Landdistrikternes Fællesråd: Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail