Hurtigt bredbånd er afgørende for kommuner

Det er meget vigtigt med hurtigt bredbånd for at fastholde virksomheder og borgere. Det svarer størstedelen af yderkommunerne i en ny undersøgelse.

Landdistrikterne ser store muligheder i at opgradere bredbåndsnettet. Det viser en ny undersøgelse om digital infrastruktur, som Dansk Energi og Landdistrikternes Fællesråd har foretaget blandt 39 land-, yder- og mellemkommuner, skriver JydskeVestkysten.

To ud af tre svarer, at hurtigt bredbånd er “meget vigtigt” for at fastholde de nuværende borgere i de mindre befolkede områder i kommunen. Og endnu flere – tre ud af fire – svarer, at hurtigt bredbånd er “meget vigtigt” for henholdsvis at tiltrække nye borgere samt fastholde de nuværende virksomheder i de mindre befolkede områder i kommunen.

Et klart signal fra kommuner

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard er glad for at få bekræftet, at bredbåndsforbindelsen og problematikken har høj prioritet hos kommunerne.

– Kommunerne signalerer klart og tydeligt, at digital infrastruktur og bredbåndsforbindelse er altafgørende for at fastholde borgere, virksomheder og turisme, siger han og fortsætter:

– Nu har vi tal på det, og det vil vi bruge over for beslutningstagerne i forhold til at finde løsninger på problemet.

Bredbåndsstrategier vigtige for investeringer

Hos Dansk Energi er branchechef for telepolitik Thomas Woldiderich ligeledes glad for undersøgelsens resultater. 

– Vi vil opfordre kommunerne til at lave bredbåndsstrategier, hvor de fokuserer på at få fremmet mulighederne for udrulning af bedre bredbånd, siger han. 

Woldiderich påpeger at, god adgang til højhastighedsbredbånd har stor betydning for bosætningen og erhvervsudviklingen. Han opfordrer kommunerne til at arbejde sammen. 

– I både Nordjylland og på Sjælland har kommunerne vedtaget fælles gravepolitikker for bredbånd, og kommunerne forsøger dermed at fjerne barrierer som står i vejen for de private investeringer i udrulning af bredbånd. Vi så gerne at resten af landets kommuner følger trop, siger han og tilføjer: 

– Når bredbåndsselskaberne investerer i udrulning af bedre bredbånd, så søger investeringerne jo i høj grad derhen, hvor der er størst kommunal og lokal opbakning.

 

FAKTA: Disse kommuner har deltaget i undersøgelsen

Stevns Kommune, Varde Kommune, Sønderborg Kommune, Haderslev Kommune, Ærø Kommune, Næstved Kommune, Skive Kommune, Slagelse Kommune, Skanderborg Kommune, Kerteminde Kommune, Silkeborg Kommune, Samsø Kommune, Herning Kommune, Odsherred Kommune, Billund Kommune, Aabenraa Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Nyborg Kommune, Randers Kommune, Svendborg Kommune, Odder Kommune, Aalborg Kommune, Ringsted Kommune, Faxe Kommune, Middelfart Kommune, Guldborgsund Kommune, Frederikshavn Kommune, Jammerbugt Kommune, Hedensted kommune, Vejle Kommune, Lemvig Kommune, Vesthimmerlands Kommune, Nordfyns Kommune, Lolland Kommune, Hjørring Kommune, Horsens Kommune, Vejen Kommune, Thisted Kommune og Assens Kommune.

Kontaktpersoner

Yderligere oplysning hos Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, telefon 51 740 062 og Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi, telefon 22 750 412
Noa Jankovic 71708249 noa@landdistrikterne.dk Pressechef

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail