Høring om udflytning af statslige arbejdspladser

Landdistrikternes Fællesråd holder høring om udflytningen af statslige arbejdspladser tirsdag den 5. december på Christiansborg.

Landdistrikternes Fællesråd er vært for høringen, som i et samarbejde med Folketingets Udvalget for Landdistrikter og Øer bliver afholdt i Landstingssalen i Folketinget tirsdag den 5. december 2017, kl. 14.00-17.30.

Formålet med høringen er at belyse hidtidige erfaringer med udflytning af statslige arbejdspladser, herunder økonomiske og medarbejdermæssige forhold samt betydningen for landdistrikterne.

Peter Juel Jensen, formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, byder velkommen og indleder høringen.

Der er under høringen oplæg fra:

  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen
  • Christian Lützen, direktør, Nævnenes Hus i Viborg
  • Sara Vergo, formand, Djøf Offentlig
  • Camilla Høholt Smith, direktør, WorkLiveStay
  • Stén Knuth, borgmester, Slagelse Kommune
  • Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune
  • Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune
  • Rita Bundgaard, formand, HK Stat

Herudover deltager to medarbejdere, som arbejder i udflyttede institutioner.

Der vil efter de enkelte oplæg være adgang til spørgsmål fra Udvalget for Landdistrikter og Øer og andre deltagere i høringen.

Programmet til høringen fremgår her (der kan fortsat ske justeringer):

Konferencier er Christian Degn, journalist og TV-vært på boligprogrammet Hammerslag på DR.

Baggrund:

Den daværende regering præsenterede den 1. oktober 2015 en plan for udflytning af knap 3.900 statslige arbejdspladser. Baggrunden for udflytningen er et politisk ønske om i højere grad at placere statslige arbejdspladser uden for Hovedstadsområdet.

Finansministeriets status på udflytning af statslige arbejdspladser (september 2017) fremgår her

Statsministeren oplyste under åbningstalen i Folketinget den 3. oktober 2017, at regeringen i en ny udflytningsrunde vil etablere flere tusinde arbejdspladser rundt i landet, og at regeringen vil præsentere sit udspil i december måned.

Tilmelding

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest mandag den 4. december kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Link til tilmelding

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes.

Kontaktpersoner

Noa Jankovic, politisk chef, Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 7170 8249, mail nja@landdistrikterne.dk Jørgen Nielsen, udvalgssekretær, Udvalget for Landdistrikter og Øer, tlf. 3337 5528, mail jorgen.nielsen@ft.dk