Damsgaard: Vi skal have trafikal ligestilling

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard mener, at det er positivt, at Folketinget har vedtaget nedsættelsen af færgetaksterne, men understreger at der skal afsættes flere midler.

– I vækstaftalen afsættes 48 millioner kroner i 2016 og herefter 95 millioner kroner årligt til at nedsætte færgetaksterne. Det er meget positivt, men det er vigtigt, at vi fortsat arbejder for at gennemføre fuld trafikal ligestilling, da færgetaksterne i praksis fungerer som betalingsmur rundt om vores øer, siger han i en skriftlig kommentar.

Trafikal ligestilling betyder, at det koster det samme at sejle med færge, som det ville koste at køre den tilsvarende strækning i bil.

På Christiansborg har Socialdemokraterne bragt færgetaksterne ind i de forhandlinger om planloven, som er i gang på Christiansborg. Også Dansk Folkeparti bakker op om øernes krav om lavere færgetakster.

Landdistrikternes Fællesråd mener, at indførelse af landevejsprincippet er afgørende i forhold til at skabe et Danmark i bedre balance.

– Færgetaksterne hæmmer såvel erhverv som bosætning på vores øer, og det er problematisk, hvis vi vil sikre et Danmark der hænger bedre sammen, afslutter Damsgaard.

Kontaktpersoner

Noa Jankovic 71708249 noa@landdistrikterne.dk Pressechef