Vrede over nej til lægepraksis

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Region Syddanmark vil ikke lade en ung læge overtage en ledig praksis i en sønderjysk landsby. Det passer ikke med regionens planlægning, lyder meldingen, der vækker vrede i Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. 
 
Lægen i Sommersted ved Vojens er gået på pension og byens lægepraksis er lukket. Den nyuddannede Anders Lyck vil gerne overtage praksisen, men det får han ikke lov til af praksisudvalget i Region Syddanmark. Der er ikke fremtid i landsbypraksiser, fastslår udvalgets formand Bo Libergren (V).

– Det er ikke noget, vi understøtter, men hvis man vil videreføre en eksisterende praksis, er det muligt, forklarer han til JydskeVestkysten.

Den unge læge er fortørnet over afslaget. Det samme er Bo Libergrens parti- og gruppefælle Carsten Abild, der også er formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. Han mener, at regionens holdning truer småbyerne yderligere på deres eksistens.

– Ligesom andre offentlige servicefaciliteter har det stor betydning, at der er en læge. Derfor er det meget uheldigt, hvis man fra regionernes side beslutter, at der ikke kan være lægepraksisser i landsbyerne, siger Carsten Abild til RadioNyhederne.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *