Videnbank og puljepenge

Videnbank og puljepenge til kollektiv trafik på landet

Færdselsstyrelsens Videncenter for kollektiv trafik i de tyndtbefolkede områder har nu åbnet sin videnbank for offentligheden. På internetadressen www.fstyr.dk/videncenter/choose.asp er der adgang til en database med beskrivelse af 200 forsøgsprojekter samt kontaktpersoner for projekterne. Tanken er, at borgerforeninger, kommuner, amter og trafikselskaber, der vil forbedre den kollektive transport i landdistrikterne her kan hente inspiration og erfaringer til deres egne projekter.
  
Samtidig er Omstillingspuljen åbnet for ansøgninger fra hele landet. Omstillingspuljen råder over 20 mio. kr. årligt dette og de næste to år samt 15 mio. kr. i 2003 og skal bruges til at omstille den kollektive trafik i landdistrikterne til mere fleksible løsninger.
  
For at få del i pengene fra Omstillingspuljen skal der foreligge en handlingsplan for regionen, desuden skal projektet dreje sig om omstilling til mere fleksible ordninger, udnyttelse af IT-teknologi samt forbedrede terminalforhold i trafikknudepunkter i de tyndt befolkede områder. Puljen kan ikke søges til forsøg eller drift.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *