Vækst er ikke kun for byerne

“Der er ikke tale om ond vilje, men om uvidenhed, når lovgivere og planlæggere afviser at skabe de nødvendige rammer for vækst på landet. De tror, vækst gøres bedre i byerne,” siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
“Der ligger en stor opgave for landdistrikterne for at få overbevist de skeptiske om, at det kan lade sig gøre.”
Ordene faldt ved afslutningen af Fællesrådets årsmøde i Jelling d. 27/2. Årsmødet debatterede bl.a. behovet for at skabe grobund for en anden måde at bo og leve på end blot en efterligning af byerne. Landdistrikterne byder på plads, jord og en engageret befolkning. Der er også en ledig bygningsmasse i form af tomme landbrugsbygninger, nedlagte mejerier og lukkede butikker som kan bruges som samlingssteder og lokaler til
iværksættere og til distancearbejdspladser.
På årsmødet var der genvalg til Thorkild Ljørring Pedersen, Dansk Familielandbrug, og til Folmer Tarpgaard, De Danske Landboforeninger. Jytte Aa. Møller, Landsforeningen af Landsbysamfund, blev nyvalgt til Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse.
Landdistrikternes Fællesråd er en paraplyorganisation, der blev stiftet i 1997 og i dag har følgende medlemmer: Landsforeningen af Landsbysamfund, Landsbyerne i Danmark, De Danske Landboforeninger, Dansk Familielandbrug, Danske Andelsselskaber, Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer, Familie og Samfund, De Samvirkende Købmænd, Håndværksrådet og FDB.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *