Tre energibyer er udnævnt

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Kolding, København og Skive er kåret som energibyer af klima- og energiminister Connie Hedegaard. De tre kommuner har nu forpligtet sig til at være frontløbere på klima- og energiområdet.

Mandag udpegede klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) de tre kommuner, der har vundet titlen som Energiby. Vinderne blev Kolding, København og Skive.

– Valget er faldet på disse tre kommuner, fordi de er de allerbedste i et meget kvalificeret ansøgerfelt, siger Connie Hedegaard om de tre nyudnævnte Energibyer.

Klima- og Energiministeriet oplyser, at Skive over lang tid har arbejdet med at reducere energiforbruget og CO2-udledningen over en bred front, blandt andet gennem energibesparelser i offentlige bygninger. Kolding har satset stort på VE og har vist, at vækst og klimaforbedringer går hånd i hånd. Og Købehavn har satset stort på cyklisme, kollektiv trafik og omlægning til fjernvarme.

Koldings borgmester Per Bødker (S) giver ikke kommunens politikere hele æren for, at Kolding nu kan bryste sig med Energiby-titlen.

– I Kolding har vi i lang tid arbejdet målrettet og ambitiøst med energi og klima. Det har vi gjort i samarbejde med borgere, virksomheder, foreninger og grønne organisationer. Udnævnelsen til Energiby er en anerkendelse af den indsats alle har gjort. Vi er på rette vej og det fortsætter vi med, siger han.

Med Energiby-titlen har de tre kommuner forpligtet sig til at være frontløber på klima- og energiområdet og gøre en stærk indsats, som både er gennemtænkt, fremtidssikret og ambitiøs, både på national og international skala.

I kampen om at blive Energiby vandt Kolding, København og Skive over 10 andre ansøgerkommuner, som bestod af Albertslund, Egedal, Frederikshavn, Lolland, Middelfart, Samsø, Solrød, Sønderborg, Thisted og Århus.

Taberne kan nu se frem mod foråret 2009, for da vil der endnu engang være mulighed for at blive udnævnt til Energiby.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *