Store forventninger til nyt forskningscenter

"Det er i længden uholdbart at landdistrikternes trivsel i Danmark er så afhængig af f. eks. benzinprisernes udvikling. Derfor må vi have en udvikling i gang, så landdistrikterne bliver selvbærende og stærke og ikke så følsomme for konjunktursvingninger som de er i dag. Og her kan det nye Center for Forskning og Udvikling hjælpe."

Det siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd, forud for centerets indvielse på mandag på Syddansk Universitet Esbjerg.
"Udviklingen i landdistrikterne er hidtil foregået på basis af formodninger. Vi tror, der fortsat er en selvstændighedstradition på landet. Vi tror, folk flytter på landet for at være tæt på naturen. Vi tror, folk flytter fra landet, fordi dagligdagen bliver for besværlig for dem. Men vi har ingen dokumentation for, at det faktisk forholder sig sådan," fortsætter Thorkild Ljørring Pedersen.

Etableringen af Center for Forskning og Udvikling i Landdistrikter er derfor blevet hilst med glæde og store forventninger af danske landdistriktskredse.
  
"Centret skal jo ikke kun forske, men i høj grad også medvirke i en række udviklingsprojekter, der på et dokumenteret grundlag skal sætte gang i vækst og beskæftigelse i landdistrikterne. Og det ser vi i høj grad frem til," slutter formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *