Status for den regionale udvikling

Indenrigsminister Karen Jespersen har udsendt "Regionalpolitisk Redegørelse, 2001", der gør status over udviklingen i de danske regioner. Der er omtalt mange tiltag, der har gavnet regionerne, men der står kun lidt konkret om, hvilke nye tiltag, der vil blive sat i gang for at sikre, at den positive udvikling fortsætter.

"Det er rigtigt, at det går godt også i landdistrikterne", siger Thorkild Ljørring Pedersen formand for Landdistrikternes Fællesråd, "men det foruroliger os, at ministeren ikke nævner, hvordan hun har tænkt sig at følge udviklingen af bl.a. indkomster og ledighed i regionerne". En undersøgelse foretaget af Amternes og Kommunernes Forskningsinsti-tut (AKF)  tyder nemlig på, at et skift kan være på vej, så der igen bliver større regionale forskelle.
Erfaringerne viser, at det vil gå mest udover landdistrikterne. "Og det må ikke ske. Den positive udvikling i landdistrikterne skal fastholdes", siger Thorkild Ljørring Peder-sen . og opfordrer Karen Jespersen til at tage initiativ til en overvågning af udviklingen.

Redegørelsen indeholder også et forslag til udarbejdelse af en vejledning om, hvordan ministerierne kan gennemføre beregninger af de regionale kosekvenser af nye tiltag og lovforslag.
"Det er et godt initiativ, som har vores fulde opbakning. Altfor ofte har vi oplevet, at f.eks. nye love, der flytter aktiviteter fra landdistrikterne til byerne, vedtages, fordi der kan henvises til kortsigtede besparelser indenfor et enkelt ministerområde. Det er den samlede samfundsmæssige virkning, der er vigtig", slutter Thorkild Ljørring Pedersen. 
Indenrigsministeriet, der udarbejder vejledningen, vil desuden sørge for et samlet overblik over de regionale konsekvenser af forskellige tiltag og lovinitiativer.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *