Samkørsel til idrætshaller

Nu skal idrætsforeningernes aktive også til at køre sammen. Vejle Amt har i samarbejde med Danske Gymnastik og Idrætsforeninger undersøgt transporten til og fra idrætsaktiviteter i fire foreninger i Vejle Amt – og nu opfordrer de idrætsfolkene til at overveje deres transportform.

For nok er det sundt at røre sig – men mange vælger bilen til og fra idrætsaktiviteterne, også selvom de bor mindre end en kilometer fra hallen.

Det er ikke godt for miljøet med småture på 1 – 5 km i bil: motoren når ikke at blive varm og så virker katalysatoren ikke. Derfor vil Vejle Amt sammen med DGI gennem vægaviser informere idrætsudøverne i de fire foreninger om undersøgelsen og opfordre dem til at køre sammen, tage cyklen eller gå til og fra træningen.

“40 pct. af persontransporten i Danmark foregår i fritiden”, siger Søren Svenden, der er projektmedarbejder i Vejle Amt.
“Derfor har vi valgt den organiserede del af fritidslivet for at se, om en del af denne transport kan gøres mere hensigtsmæssig.”

Søren Svendsen understreger at undersøgelsen i de fire foreninger ikke er videnskabelig, men har givet en række fingerpeg, bl.a. om at det især er mænd mellem 18 og 30 år, der tager bilen til hallen alene.
“Vi kommer ikke med løftede pegefingre, men vil prøve at få folk til at grine lidt af sig selv og tænke over, hvordan de transporterer sig til aktiviteterne fremover.”

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *