Rullende ungdomsklub i Dronninglund

Man tager en brugt campingvogn, sætter bærbare PC'ere, Playstations og musikanlæg i, anbringer en klubmedarbejder og et par kasser sodavand i den, spænder den for en bil – og så har man en rullende ungdomsklub.
  
Det har Ungdomsskolen i Dronninglund Kommune gjort, så der nu også er et klubtilbud til de unge, der bor i små samfund i kommunen. Der er i forvejen klubtilbud i kommunens seks byzone-byer, men afstande, nattemørke og manglende busforbindelser gør, at de unge fra de mindste byer ikke gør brug af tilbuddet.
  
"Den rullende ungdomsklub har kørt siden 1. september og er i første omgang et forsøg, der fortsætter frem til 1. april næste år," siger ungdomsskoleinspektør Jørgen Ingvardsen.
"Ungdomklubben på hjul opsøger de unge hvor de er og der er en voksen i vognen til at snakke med dem, lytte til dem og samle deres ønsker og forventninger op."
  
Campingvognen er ikke stor – der er plads til otte personer – og den henvender sig til unge mellem 12 og 18 år. I praksis er det især de 13-15-årige, der bruger vognen.
  
Til vinter har småbyernes forsamlingshuse tilbudt at den rullende ungdomsklub kan rykke ind i varmen hos dem – det elektroniske udstyr er bærbart og kan let stilles op andre steder, ligesom campingvognen fortsat kan bruges til overnatning, så ungdomsskolen kan tilbyde f. eks. weekend-fisketure.

Jørgen Ingvardsen fortæller at campingvognen har kostet 13.000 kr., udstyret 60.000 kr. – og resten af bevillingen på 150.000 kr. fra Landdistriktspuljen går til lønninger og kørsel.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *