Ros til Ringkøbing for bredbåndsnet

Selv om Ringkøbing amt er Danmarks tyndest befolkede amt, ser det ud til, at man i det vestjyske kommer først med et bredbåndsnet til alle. Det sker i øvrigt mens Folketinget og regeringen har travlt med at diskutere, hvordan Danmark bliver det førende IT-land.
  
I Ringkøbing amt er man helt bevidst om IT udviklingens betydning for de tyndt befolke-de egne, og man har sat sig som mål, at skabe de samme teknologiske muligheder, som andre steder i landet.
  
I et samarbejde med Tele Danmark udbygges amtets 104 telefoncentraler, så alle i en radius af 3 km fra hver central kan få tilbudt ADSL forbindelser. Dermed muliggøres en kommunikation gennem de eksisterende telefonlinjer på op til 40 gange hurtigere end ISDN når man modtager, og op til ti gange hurtigere end ISDN når man sender. I tre ud-valgte områder skabes der tillige teknisk mulighed for endnu hurtigere forbindelser, nemlig 160 Mbit pr. sekund.
  
Med ordningen er der ikke længere nogen hindring for at placere en højteknologisk virk-somhed i store dele af Vestjylland og samtidig åbnes der muligheder for at skabe flere hjemmearbejdspladser.
  

I Landdistrikternes Fællesråd følger man med glæde denne udvikling. "Det er vigtigt for os, at man i landdistrikterne får de samme muligheder for at udnytte IT, som man har i de større byer, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Thorkild Ljørring Petersen. En meget decentral udbygning af bredbåndsnettet vil give mulighed for såvel traditionelle arbejdspladser som IT-arbejdspladser, men vil også være med til at opfylde en række pri-vates behov og ønsker. Netop den elektroniske kommunikation er vigtig for den fremtidige udvikling og livskvaliteten i landdistrikterne, og derfor ser vi med glæde på det initiativ, som Ringkøbing amt har taget sammen med Tele Danmark.
  
"Jeg vil opfordre alle amter og kommuner til at igangsætte lignende tiltag, og samtidig lægge pres på Tele Danmark", siger Thorkild Ljørring Pedersen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *