Rent vand fra egen brønd

Blandt Danmarks mange foreninger findes også en forening for private brøndejere og små vandværker. Foreningen er stiftet under motto'et: "Rent vand fra egen brønd" og er talerør over for myndighederne for tusindvis af danskere med egen vandforsyning.
"Vi oplevede fra myndighedernes side en ensidig information om fordelene ved at blive koblet på de eksisterende vandværker," siger Kristian Sjømann, der er en af initiativtagerne til Dansk Brøndejerforening.
"Men både Loven om vandforsyning og Vandfonden til støtte for forureningstruede eller forurenede vandforsyninger har helt klart til formål at bibeholde den decentrale vandforsyning. Det er miljømæssigt ingen fordel med store vandværker og lange vandledninger, som mange steder resulterer i at der skal bruges kemikalier eller lukkes vand ud for at vandet er brugbart."
Dansk Brøndejerforening anbefaler alle med egen vandforsyning at søge privat, sagkyndig bistand, hvis der opstår problemer i forbindelse med brønden.
"Vi oplever, at amter og kommuner udelukkende taler for fordelene ved at blive koblet på et vandværk, men det kan blive meget dyrt for den enkelte. Hvis man er miljøbevidst og passer på sit vand er det til gavn for hele samfundet og til glæde og økonomisk gevinst for den enkelte," siger Kristian Sjømann og tilføjer:
"Når man bor ovenpå sit eget drikkevand passer man på det!"

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *