Protester blev hørt

Landsbyers protester blev hørt
af Ringkjøbing Amt

“Det havde betydet dødsstødet for flere lokalsamfund, hvis Ringkjøbing Amts plan for den kollektive trafik var blevet ført ud i livet,” siger Mogens Ballegaard, næstformand i Landdistrikternes Fællesråd og bosat i landsbyen Grønbjerg i Ringkjøbing Amt.
“Så jeg hilser med tilfredshed, at amtet har lyttet til de massive protester fra borgere og byråd og besluttet at fortsætte den nuværende ordning i to år.”

Ringkjøbing Amt havde spillet ud med to modeller for fremtidens kollektive trafik i det tyndtbefolkede amt, men både borgere og kommuner i amtet modtog planerne med massive protester, fordi modellerne efter deres mening hverken tog hensyn til de ældre, den skolesøgende ungdom eller til de borgere, der gerne vil klare sig med kun en bil i familien.

“Det glæder mig, at Udvalget for Teknik og Miljø har lyttet til protesterne og nu vil bruge de næste par år til at gå i dialog med kommunerne og brugerne,” siger Mogens Ballegaard. “Samtidig vil amtet søge penge i Trafikministeriets omstillingspulje og de penge er tænkt til en omstilling og styrkelse af den kollektive trafik på landet i stedet for en afvikling.”

Trafikministeriet har afsat i alt 90 mio. kr. over fire år til at omstille den kollektive trafik på landet til et mere fleksibelt tilbud, der når ud til flere. Ordningen skal administreres af amternes trafikselskaber og de første amter, der kommer i gang med omstillingen, er Viborg, Århus og Bornholms amter. Men nu melder Ringkjøbing Amt sig altså også på banen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *