Projektansøgning og -styring via “Den Logiske metode”

Kursustilbud fra Landdistrikternes HUS 

Metoden er et redskab, der bruges til forberedelse, gennemførelse og evaluering af projekter. En del af de danske ministerier bruger modellen i deres forskellige projektpuljer. Blandt disse er Velfærdsministeriet, Fødevareministeriet og Udenrigsministeriet. Fødevareministeriet bruger metoden i Landdistriktsprogrammet.

Brugere af pulje-, projekt- og program- midler bliver oftest bedt om at give resultat- og effektmålinger på de bevilligede projekter. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at kende og kunne bruge metoden.

Den logiske metode anvender problemanalysen som udgangspunkt for formuleringen af projekter. På dette kursus vil den logiske metode i klassisk forstand blive gennemgået. Men udgangspunktet for udviklingen af nye projekter kan også være den mere værdibaserede og ressourcetænkende tilgangsvinkel kendt som Appreciative Inquiry / den anerkendende metode.

Den logiske metodetænkning er hovedemnet for kurset, blot tilføres der en ekstra og anden dimension til metoden.

Målgruppen er de personer, der har landdistriktsudvikling som arbejdsområde – dvs. udviklings- og landdistriktskonsulenter fra kommuner, organisationer, foreninger og andre interesserede.

Underviser er Kirsten Malling Olsen, Malling’O Projektorganisation. Kirsten har 20 års erfaring med brug af og undervisning i den logiske metode, primært fra u-landsmiljøet. Her har metoden været anvendt internationalt i mange år – under forskellige navne. Men oftest som Logical Framework Apporach. Kirsten arbejder som selvstændig konsulent indenfor landdistrikts- og småø udvikling i Danmark og Europa. Kontakt for yderligere oplysninger herom, tlf.:  25 47 65 62

Vi afholder to seperate kurser, så der er valgmulighed m.h.t. tid og sted:

Onsdag, d.12. og torsdag, d. 13. november, på Hotel Orø Kro, Bygaden 57, Orø, 4300 Holbæk

Torsdag, d. 20 og fredag, d. 21. november, på Knudhule Ferie- og Kursuscenter, Randersvej 88 – 90, 8680 Ry

 

Pris: kr. 3975 excl. moms, som dækker undervisning, materialer, overnatning og forplejning.

Tilmelding

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *