Presset på lukkeloven tager af – indtil videre

Dagligvarehandlende i landdistrikterne kan måske ånde lettet op. Indtil videre. Stadig flere organisationer melder ud, at de ønsker at den nuværende lukkelov bevaret som den er – eller med mindre justeringer.
   
Senest har Det Radikale Venstre på partiets årsmøde i weekenden vedtaget en resolution, der lægger op til at fastholde den nuværende lov, da den er med til at bevare de mindre dagligvarebutikker i landdistrikterne og i byernes boligområder og dermed modvirke, at gruppen af svage forbrugere bliver endnu større.
  
Håndværksrådet ønsker at den nuværende lukkelov med en række enkle justeringer forlænges. Håndværksrådet mener, der er behov for, at der nu skabes ro i debatten om mere eller mindre liberalisering af lukkeloven. Også FDB, De Samvirkende Købmænd, HK/Handel og Dansk Textil Union bakker den nuværende lov op, dog med en række justeringer for bl.a. havnereglen og de søndagsåbne butikkers omsætningsgrænse bliver hævet fra 14 til 20 mio. kr.
  
I Landdistrikternes Fællesråd er der glæde over udmeldingerne.
"Det ser ud til, at lukkeloven overlever Dansk Supermarkeds massive angreb i denne omgang," siger Thorkild Ljørring Pedersen. "Nogle års ro omkring loven vil give butikkerne i landdistrikterne mulighed for at konsolidere sig. Samtidig kan kunderne på landet så passende vise, at de værdsætter butikkerne ved at købe flittigt ind i dem."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *