Pres på politikerne i postbutik sagen

"Nu må vi have trafikminister Jakob Buksti og indenrigsminister Karen Jespersen i tale, så vi kan få klarlagt, hvorfor det er landdistrikterne, der skal holde for, når PostDanmark skærer ned," siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd. Han ønsker at problemerne med postbutikkerne og postservicen i landdistrikterne bliver taget op på det førstkommende møde i indenrigsministeriets Landdistriktsgruppe. Det finder sted d. 26. maj.
   
Udtalelsen kommer efter et møde i Snaptun ved Horsens onsdag, hvor 54 repræsentanter fra borgerforeninger og postbutikker i 12 lokalsamfund i Horsens Postkontors område deltog. På mødet kom det også frem, at fire postbutikker på Sydsjælland: Holme-Olstrup, Bårse, Langebæk og Hvedevænget i Næstved by, netop har fået dødsstødet, så der er ikke tale om et lokalt problem.
   
På mødet i Snaptun blev der nedsat en styregruppe af borgerrepræsentanter, der dels skal prøve at kaste mere lys over de økonomiske sammenhænge: forholdet mellem BG Bank og Post Danmark, Post Danmarks besparelser contra de samfundsmæssige udgifter og den serviceforringelse som en lukning af postbutikkerne medfører, dels vil lægge pres på de ansvarlige politikere for fremover at sikre en anstændig postservice i landdistrikterne.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *