Postbutikker overlever:

Stor sejr for den lokale kampånd

"Hvis ikke borgerne på Horsensegnen og i Sydsjælland havde sagt: "Nu er det nok!," så havde PostDanmark fortsat med at lukke postbutikker på landet. Det er en stor sejr for den lokale kampånd," siger Thorkild Ljørring Pedersen, Landdistrikternes Fællesråd, om PostDanmarks kovending i postbutik-sagen.
  
Onsdag kom meddelelsen om, at postbutikkerne i Bårse, Holme-Olstrup og Langebæk på Sydsjælland får lov at leve videre. Det sker efter en storm af lokale protester til PostDanmark fra borgerforeninger, borgere og lokalpolitikere. Talsmand for borgerne, Henrik Nebelong, siger:
"Det er bare så dejligt. PostDanmark har vist sig at være deres ansvar bevidst og har hørt efter bl.a. indenrigsministerens ønske om at styrke landdistrikterne."

Henrik Nebelong lægger ikke skjul på, at det har været nogle hårde uger for ham og resten af styregruppen på Sydsjælland, men at det har været kampen værd:
"Vi har gjort mange gode erfaringer og de skal bruges i en fortsat indsats for at styrke landdistrikterne."
  
Også fra flere folketingspolitikeres side har der været  gjort en indsats for at bevare postbutikkerne på landet. Da folketinget den 16. maj havde forespørgselsdebat om den årlige landdistriktsredegørelse, tog flere af tingets medlemmer problemet op.
  
"Både Søren Kolstrup fra Enhedslisten, Ebbe Kalnæs ,CD, Jens Kirk fra Venstre og socialdemokratiets Holger Graversen lovede at presse trafikministeren til at pålægge PostDanmark at opretholde servicen i de tyndt befolkede områder," konstaterer Thorkild Ljørring Pedersen og fortsætter:
"Det lykkes at skabe et massivt pres fra græsrødder til Folketing, og så måtte PostDanmark give sig til sidst. Vi glæder os over, at en så vigtig service i dagligdagen som adgang til en postbutik nu er sikret i landsbyerne fremover." 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *