Planloven: foreløbig ro i bynære landdistrikter i Jylland

Udover hovedstadsområdet har Århus- og trekantområdet været udpeget som områder, der risikerede byspredning som følge af ændringerne i planloven. Her knap fem måneder efter lovens ikrafttræden er der endnu ikke tegn på at det vil ske. I Børkop Kommune, centralt placeret i Trekantområdet mellem Vejle, Fredericia og Kolding, siger byplanlægger Arne Bach:
“Vi kan ikke konstatere nogen forandringer. Der har måske været 1 -2 ansøgninger om etablering af småerhverv i landdistrikterne. Vi har ikke fået ansøgninger om gårdbutikker eller aftægtsboliger. Måske skyldes den manglende interesse, at vi her i kommunen har valgt at udarbejde lokalplaner for alle landsbyerne. Der er ledige byggegrunde i dem alle, så hvem gider bøvle med at skulle til at udstykke noget nyt?”
De samme toner lyder fra bygningsinspektør Arne Frandsen, Hinnerup Kommune i Århus Amt:
“Siden september har vi haft 5 -6 landzonesager, som ikke har været anderledes end landzonesager før 1. september. Vi har lige haft en forespørgsel fra en landmand, der ønskede at opføre en medhjælperbolig i tilknytning til sin ejendom, men vi har endnu ikke modtaget en ansøgning. Og vi har haft en forespørgsel fra en elektriker, som ønskede at købe et hus i det åbne land og et stykke jord ved siden af, hvor han ville opføre en virksomhed. Og den sagde vi nej til – nybyggede virksomheder skal ind i erhvervsområderne. Så hvis han ville have en virksomhed i det åbne land, må han finde sig et nedlagt landbrug.”

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *