Pendulbussen i Langå stopper

Den lokale pendulbus, som begyndte at betjene den sydlige del af Langå kommune i september sidste år, har indstillet kørslen.

Det skyldes dels manglende opbakning fra brugerne, dels at bussen ikke opnåede fornyet tilskud fra Indenrigsministeriets Landdistriktspulje i år.

“Vi har nok været for tidligt ude”, siger projektleder Poul Olsen om pendulbussens skæbne.

“Alle taler om mere kollektiv transport i landdistrikterne, men det tager lang tid at ændre grundholdninger og vaner hos folk. Vores økonomi rakte kun til et halvt år og det er ikke nok. Det er brug for en tidshorisont på mindst 2 – 3 år”, erkender Poul Olsen.

Pendulbussen skulle først og fremmest bringe folk til og fra den nybyggede Laurbjerg-hal, men støtteforeningen bag bussen opfordrede også borgerne til at bruge bussen til f. eks. indkøb og besøg. I praksis blev bussen mest brugt af børn. De voksne og ældre valgte den fra, trods tilbud om et månedskort til hele familien for 350 kr.

“De er vant til at tage bilen, det er nemt og bekvemt. De glemmer, at det er turene på under 5 km., der koster – både i forurening og benzinøkonomi,” siger Poul Olsen, hvis projekt også har lidt under, at vinteren har vist sig forholdvis mild i år.
Poul Olsen håber, at pendulbussen kommer i gang igen, når tiden er moden hos både borgere og politikere.
“Den lokale trafik er vigtig og jeg tror, vi i fremtiden vil se en kombination af pendulbusser, telebusser og andels-busser til at dække behovet for lokal transport,” siger Poul Olsen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *