Også “IT-verdensmestre” i landdistrikterne !

Selv om der ikke var de store visioner i Statsministerens Nytårstale, bragte den alligevel godt nyt til landdistrikterne, idet Poul Nyrup Rasmussen stillede i udsigt, at Danmark skal være førende på IT-området.

“Vi går naturligvis ud fra, at det også gælder i landdistrikterne, hvor IT og herunder de hurtige internetforbindelser har stor indflydelse på en positiv udvikling ikke mindst på erhvervsområdet”, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd Thorkild Ljørring Pedersen. “Der er tale om et markant skift i forhold til regeringens åbningstale i oktober 2000, men det falder godt i tråd med Forskningsminister Birte Weiss’ udmelding i “Netværksredegørelse 2000″, hvori regeringen bl.a. skriver, at det er centralt for regeringen, at udbredelsen af højhastighedsforbindelser skal afspejle hvad forbrugerne, den offentlige sektor og virksomhederne efterspørger af tjenester”, tilføjer han.

At virkeligheden indtil nu har været en anden har Landdistrikternes Fællesråd peget på tidligere, og det bekræftes af en netop offentliggjort undersøgelse i ugebladet Ingeniøren. Det konstateres, at selv om ADSL-dækningsgraden er 60 % på landsbasis, så er der langt mellem de centraler, der er omstillet til ADSL udenfor de større byer. Også i Kommunernes Landsforening er man bekymret for den udvikling, og kontorchef Jens Elmelund peger på, at højhastighedsforbindelser er afgørende for, at landområderne kan tiltrække og fastholde arbejdspladser.

“Det håber vi nu, at regeringen vil gøre noget ved, og at forskningsminister Birte Weiss dermed lever op til sin udtalelse om at bredbånd skal være til alle indenfor en kort årrække. Vi har tillid til, at det ikke denne gang bliver endnu et eksempel på, at politikerne siger ét, og at virkeligheden er en anden”, slutter Thorkild Ljørring Pedersen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *