Nye skilte hjælper turister

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver: 
Turister får nu lettere ved at finde frem til landets seværdigheder. To nye skilte viser vej til de vigtigste. Samtidig får kommunerne mulighed for at reklamere for deres lokale seværdigheder. 
 
Når turister besøger Danmark, er der udvalgte 200 seværdigheder, der giver et billede af danskernes kultur, historie og kultur. De 200 steder i den særlige seværdighedskanon får nu deres eget vejskilt, så turister lettere kan finde vej.
Det nye skilte er et hvidt “turistsymbol”, johanneskorset, på brun baggund. Det får følgeskab af et lignende skilt med UNESCO’s symbold, der viser vej til Roskilde Domkirke, Kronborg og Jellingestenene, de tre danske repræsentanter på FN-organisationens verdenskulturarvsliste.
De to nye skilte skal supplere det kendte blå-hvide seværdighedsskilt, som markerer seværdigheder udvalgt af kommunerne. Skiltene og er udarbejdet med hjælp fra KL, de danske turistforeninger, Kulturarvsstyrelsen, Skov- og Naturstyrelsen samt VisitDenmark, hvor forventningerne er store.
– På den ene side vil kommunerne få bedre mulighed for at forbedre skiltningen til de mange lokale seværdigheder. På den anden side, vil de nye brune skilte og verdensarvskiltet være en ekstra hjælp for turisterne til at finde frem til de helt unikke seværdigheder, som vi har i Danmark, siger direktør Dorte Kiilerich fra VisitDenmark.
Man kan en liste se de udvalgte kultur og historiske seværdigheder på Kulturarvsstyrelsens hjemmeside, mens Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside har et kort over de særlige seværdigheder i naturen.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *