Nordjyske landsbyer skal forbindes

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Hjørring og Frederikshavn Kommuner bør anlægge et omfattende stisystem, der forbinder det nordlige Vendsyssels 61 landsbyer. Det mener landdistriktsgrupperne i de to kommuner. 
 
De nordjyske stier er under pres fra landmænd, der udvider deres marker. Når stierne forsvinder, bliver det sværere at cykle, gå eller ride en tur i naturen, så derfor bør man fra kommunernes side sikre, at stierne overlever.
Det er holdningen i Hjørring Kommunes landsbyforum og Frederikshavns Kommunes landdistriktsudvalg. I et fælles brev beder de to foreninger deres respektive borgmestre Finn Olesen (S) og Erik Sørensen (S) om at hjælpe med at bevare stierne.
Foreningernes langsigtede mål går dog et stykke videre. De vil forbinde samtlige landsbyer i de to kommuner med et fælles stisystem, De Endeløse Stier.
– Med De Endeløse Stier vil der blive åbnet ud til naturen på en helt anden måde. Der er motorveje nok i Vendsyssel. og jeg ser gerne at der også er ruter for dem, der vil ride på hest, er på mountainbike eller dem, der løber, siger Britta Astadatter fra Hjørrings landsbyforum til Nordjyske.
I alt skal 61 landsbyer forbindes med stier, hvor drømmen skal føres ud i livet. Et omfattende projekt, erkender Britta Astadatter.
– Vi ved det tager tid at udvikle et sammenhængende netsystem over hele det nordlige Vendsyssel, og at kommunerne også har nogle budgetter, der skal holdes. Men vi opfordrer dem til at tage hele den langsomme infrastruktur ind som en strategisk satsning på en måde, andre vil lægge mærke til, siger hun.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *