Nedslidte skoler på vente

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver: 
Velfærdsministeriet har på grund af anlægsstoppet givet afslag til kommuner, der ønsker at bruge penge på renovering af skoler og daginstitutioner. Flere borgmestre ønsker at få klarlagt kriterierne for ministerens prioriteringer. 
 
På grund af regeringens anlægsstop forhindres kommuner i at udføre helt basale reparationer på kommunale bygninger. Siden juni har velfærdsminister Karen Jespersen (V) sagt nej til at lade en række kommuner bruge mere end en halv milliard kroner til blandt andet renovering af klasselokaler og opførelse af nye daginstitutioner. Det viser en opgørelse fra Velfærdsministeriet.

– Det er ærgerligt, at der bliver foregøglet borgerne nogle løfte og forventninger, som kommunerne efterfølgende ikke har økonomi til at imødekomme. Og selv om nogle kommuner faktisk har økonomien, så får de ikke lov til at lave det, siger KL’s formand Erik Fabrin (V) til Politiken.

En af de kommuner, som har fået afslag, er Rødovre. Den har ønsket at bruge penge på en ny daginstitution, som kommunen vil bygge for at overholde regeringens pasningsgaranti. Samtidig er kommunen blevet nægtet at bruge ekstra penge på at udbedre skimmelsvamp på en folkeskole. Ifølge Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) har det betydet, at kommunen må udskyde uskiftningen af 50 vinduer, som p.t. er lappet med gaffatape.

Han undrer sig over, at ministeren har godkendt en budgetoverskridelse på 100 millioner kroner til et nyt vandkulturhus i Herning, mens andre kommuner har fået afslag på at udføre nødvendige arbejder på skoler og daginstitutioner. 

– Vi er en kreds af borgmestre, der ønsker at undersøge, hvilke kriterier ministeren lægger til grund, når hun giver afslag, fordi det her virker absurd, siger Erik Nielsen.

Landets borgmestre mødes i morgen onsdag, hvor de skal diskutere, hvordan de kan overholde aftalen med regeringen, hvor kommunerne samlet set har fået et loft på 15 milliarder kroner til nybyggeri og renovering.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *