Når man bor på en ø, må man acceptere afsagn

Sammenslutningen af Danske småøer skriver:
“Når man vælger at bo på en ø, så ved man også godt, at man må acceptere nogle afsagn”, er Post Danmarks svar på femøboernes kritik af de nye regler for postbetjening. “At Post Danmarks holdning ikke bare virker stødende, men også vender hele problemstillingen på hovedet, gør bestemt ikke sagen lettere at sluge for de femøboere, der er født og opvokset på øen”, skriver Ole Willersted, Femø, i en pressemeddelelse. “For dem har der i virkeligheden aldrig været tale om et valg. De har nemlig lige fra barnsben følt det som en naturlig pligt at værne om deres smukke ø og få den til at fungere som et godt sted at bo, drive virksomhed og holde ferie. Så i virkeligheden burde de ansvarsbevidste femøboere vel tilbydes en klækkelig kompensation for de serviceforringelser af postbetjeningen, der nu er sat i værk”. Som en stille protest, foreslår Willersted endvidere, at femøboerne fremover vender frimærkerne på hovedet, når de frankerer breve og pakker. Og Femø har netop haft besøg af DR, så i en af de næste dages nyhedsudsendelser forventes der et indslag fra Femø om post-dagen. Og mon ikke det kan genses på DR´s hjemmeside, hvis man skulle gå glip af en nyhedsudsendelse.
 
Transportminister: “Jeg kan ikke ændre Post Danmarks service”
Folketingets Økontaktudvalg har på baggrund af en henvendelse fra Sammenslutningen af Danske Småøer bedt Transportminister Carina Christensen forholde sig til den forringede postservice på de små øer. Og i ministerens svar er der ikke megen hjælp at hente! Hun slår fast, at Post Danmark er et selvstændigt aktieselskab, der skal drive en forretning, og at ind- og udbetalinger ikke er omfattet af befordringspligten. Og hun mener, at Post Danmarks tilbud om at omdele adresseløse forsendelser fra foreninger i uge 9, 11, 22, 35 og 48 er en rimelig og fornuftig løsning på behovet for distribution af adresseløse forsendelser i små oplag.
Når ministeren nu ikke kan hjælpe, så kan øerne jo gå til aktionærerne? Nå nej, staten ejer 75% af aktierne, og så er vi vist slået tilbage til “start”.
Læs Sammenslutningens henvendelse og ministerens svar på www.folketinget.dk, vælg “Dokumenter”, dernæst “Udvalgsdokumenter” og så “Økontaktudvalget”.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *