Mere gang i hjulene i de tyndt befolke områder

Vi kan godt ønske os lidt mere gang i hjulene, når det drejer sig om at forbedre den kollektive trafik i de tyndtbefolkede områder. Vi opfordrer derfor til et øget samarbejde mellem lokale grupper og det etablerede “Videncenter for kollektiv trafik i de tyndt befolkede områder”, udtaler formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Thorkild Ljørring Pedersen. “I Fællesrådet har vi glædet os over bevillingen på de 90 mio. kr. og opfordrer til at fremme arbejdet”

Tildelingen af midler sker hovedsagelig inden for tre områder:
· Fleksibel behovsorienteret kollektiv trafik og koordinering af kørselsordninger
· IT anvendelse i kollektiv trafik
· Terminaler for kollektiv trafik

Videncentret støtter projekter i tyndtbefolkede områder, og en del initiativer har allerede fået tilskud. De største beløb er gået til henholdsvis Vestsjællands og Ringkjøbing Amt, men også i andre amter arbejder man med konkret at skabe nye initiativer.

“Det er et godt stykke arbejde, der hidtil er udført, og opgaven er en hastesag. Den kollektive trafik i de tyndtbefolkede områder er meget vigtig for bosætningen uden for de store byer, og vi skulle nødig komme i den situation, at mens der arbejdes med planerne om at bedre trafikforholdene, så flytter folk fra områderne, fordi de ikke kan komme til og fra arbejde på en fornuftig måde”, påpeger Thorkild Ljørring Pedersen.

“Fra Landdistrikternes Fællesråd opfordrer vi alle gode kræfter til at sætte fokus på dette område og det er ikke kun amter og kommuner, der kan blande sig. Også andre kan foreslå hvad de resterende 70. mio. kr. af projektmidlerne skal bruges til”, siger Thorkild Ljørring Pedersen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *