Massiv indsats skal hindre at gødningsstoffer ender i åer og søer

Fødevareministeriet skriver:
Fødevareministeriet vil forbedre livet for dyr og planter for 57 millioner kroner. Det sker gennem to populære ordninger, som skal sikre naturen til glæde for planter, dyr og mennesker i de danske landdistrikter.Landbrugets gødningsstoffer må ikke ende i de danske åer og søer. Derfor har Fødevareministeriet afsat 42 millioner til at forbedre vådområderne omkring vandløb. Samtidig har ministeriet afsat 15 millioner til at skabe naturlige oaser på landet til gavn for planter, dyr og mennesker.
– Med de her ordninger skaber vi bedre forhold for dyr og planter i vores landområder. Vi skal sikre gode livsbetingelser for flere dyr og planter, bevare vores landskaber og mindske forureningen af vores vandmiljø, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.
 
Overvældende interesse for ordningerne
I 2007 var der overvældende interesse for de to tilskudsordninger. For eksempel fik Fødevareministeriet mange ansøgninger om tilskud til beplantninger i landskabet. De ansøgere som modtog afslag på deres ansøgning, vil blive taget med igen i denne omgang og blive behandlet og prioriteret på lige vilkår med nye ansøgninger om tilskud under ordningen.
 
220 fodboldbaner til oddere og laks
Blandt projekterne fra sidste ansøgningsperiode er et projekt, hvor der vil blive anlagt et vådområde, der svarer til 220 fodboldbaner langs Omme Å i Vejle Kommune. Vådområdet skal blandt andet give bedre betingelser for åens oddere og laksefisk og bekæmpe alger og iltsvind.
 
Første ansøgningsfrist for beplantningsordning: 5. maj 2008
Første ansøgningsfrist for vådområdeordning: 22. april 2008

Læs mere på Fødevareministeriets hjemmeside. Klik her.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *