Mager redegørelse

Mager redegørelse om landdistrikterne

“Regeringens redegørelse om landdistrikterne er både mager og visionsløs,” siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd, om årets status for udviklingen i landdistrikterne.
“Der er dog nogle lyspunkter. Det er dels, at den bypolitik, by- og boligminister Jytte Andersen har lanceret, også gælder for landsbyer, som dermed kan få del i Bypuljens 96 mio. kr. over de næste tre år; dels at der er afsat 90 mio. kr. til forbedring af den kollektive trafik. Endelig er det godt, at Byfornyelsesloven bliver evalueret, så det forhåbentlig bliver klart, at intentionerne om at tilføre byfornyelsesmidler til landdistrikterne ikke er lykkedes med den form, loven har nu,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.

Fællesrådets formand ser også frem til at Miljø- og energiministeriet offentliggør sin længe ventede undersøgelse af overfløddiggjorte landbrugsbygningers mulige fremtid til erhvervsformål.
“At den største barriere for etablering af nye virksomheder i overflødiggjorte bygninger skulle være, at området ikke er tilstrækkelig forberedt på at få en virksomhed placeret, lyder i mine ører som en dårlig undskyldning. Så gælder det da om at finde en måde, så landdistrikterne kan forberedes til at tage imod nye virksomheder uden at sætte deres kvaliteter over styr,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.

Til sommer offentliggøres evalueringen af fem års forsøgsprojekter, der har fået støtte fra Indenrigsministeriets Landdistriktspulje. Det kan være forklaringen på, at den netop udsendte redegørelse ikke lever op til det, man kunne forvente, siger Thorkild Ljørring Pedersen.
“Når evalueringen foreligger, forventer jeg en større aktion fra Indenrigsministeriets og Folketingets side. Til den tid vil vi for alvor kunne se, om de tilførte millioner har sat skub i udviklingen og derefter lægge en målrettet kurs for landdistrikterne i det nye århundrede.”
Landdistrikternes Fællesråd vil i det kommende år udarbejde sit eget bud på en vision og politik for landdistrikterne.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *