Lyset skal slukkes på landet

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
I Jammerbugt Kommune er politikerne kommet i modvind, fordi de vil fjerne 456 gadelamper på landet. Teknikudvalgets formand foreslår, at lokalforeninger selv sørger for natbelysningen.

I et forsøg på at spare på næste års budget overvejer kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune at slukke lyset på landet. Konkret handler det om at fjerne 456 gadelamper, hvoraf de 22 skal fjernes nu og resten over de kommende 20 år.

Forslaget, som indgår i oplægget til næste års budget, skaber frygt i de berørte landområder. Beboerne mener, at det er helt uforsvarligt, blandt andet i forhold til skolebørnenes sikkerhed på mørke vintermorgener.

– Det er en rigtig dårlig idé, siger den tidligere lokalpolitiker fra Holmsø Karl Aage Jespersen til Nordjyske Ugeaviser. Han er indforstået med, at der nedlægges lys, hvor der slet ingen bor, men ikke i et område som Holmsø med 29 husstande, 30 børn, to autoværksteder og et landbrug med 1000 køer.

Formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg Otto Kjær Larsen (V) siger, at intet er afgjort endnu, og at det ikke overrasker ham, at udspillet giver mange reaktioner.

– Jeg vil ikke afvise, at det kan komme på tale at holde høringer, og at lokale foreninger tilbydes at overtage belysningen, siger han.

Udvalgsformanden tilføjer, at en dårligt fungerende gadebelysning på landet kan give en falsk tryghed, hvorfor det kan være at foretrække, at der slet ingen belysning er. Andre har foreslået at slukke hveranden gadelampe, så det bliver knap så mørkt.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *